مشاهده «ماه پر» را امشب از دست ندهید/ آسمان هیجان‌انگیز شب در ۹ تیر


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 35500
با اشاره به اينكه امروز شاهد بدر يا ماه كامل هستيم، گفت: كره ماه به عنوان همسايه زمين با وجود تيرگى و روشنى قابل مشاهده در سطح آن که با چشم غيرمسلح دیده می شود يكى از اجرام دوست داشتنى براى زمينى‌هاست.

مسعود عتيقى مدير انجمن نجوم آماتورى در گفت‌وگو باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اينكه امروز شاهد بدر يا ماه كامل هستيم، گفت: كره ماه به عنوان همسايه زمين با وجود تيرگى و روشنى قابل مشاهده در سطح آن که با چشم غيرمسلح دیده می شود يكى از اجرام دوست داشتنى براى زمينى‌هاست.

وى ادامه داد: پنج شنبه ٧ تير ٩٧ ماه ساعت ٩:٢٣ به وضعيت بدر يا ماه كامل رسیده و این بدان معنى بوده كه خورشيد، زمين و ماه در يك راستا و بين ماه و خورشيد قرار گرفته است و در اين شرايط ماه كامل يا بدر ايجاد مى شود و در آسمان شب ماه کامل قابل رویت است.

عتیقی عنوان کرد: ذكر اين نكته ضرورى است به دليل انحراف ماه نسبت به مدار زمين، همواره این قمر در وضعيت بدر بالاتر يا پايين تر از زمين است و سايه زمين بر روى آن قرار نمى گيرد؛ گاهى اوقات كه ماه دقيقا با زمين و خورشيد هم راستا می شود، خسوف يا ماه گرفتگى رخ مى دهد اما به دليل همين انحراف مدارى در هر ماه و در وضعيت كامل ساكنان زمين يك ماه گرفتگى را شاهد نيستند (ماه و زمین ١/٥ درجه انحراف مدارى دارند.

پدیده نجومی اوج مداری ماه در روز شنبه ٩ تير

مدير انجمن نجوم آماتورى با اشاره به پدیده نجومی اوج مداری ماه گفت: روز شنبه ٩ تير در ساعت ٧:١٣ ماه به اوج مدارى خود نسبت به زمين مى رسد و ٤٠٦ هزار و ٦٦ كيلومتر با زمين فاصله خواهد داشت؛ بديهى است در اوج مدارى ماه نسبت به زمين سرعت گردش اين جرم به دور زمين كندتر خواهد بود.

عتیقی با بیان اینکه این قمر سیاره زمین در روز شنبه ٢١:١٤ ماه به گره نزولى مى رسد و براى ٢ هفته پس از آن پايين تر از مدار زمين قرار خواهد گرفت، گفت: با توجه به انحراف مدارى ماه نسبت به زمين صفحه مدارى ماه با صفحه مدارى زمين در ٢ نقطه تقاطع دارد كه به آن ٢ نقطه گره مى گويند گره ماه در مدار بالاى زمين گره صعودى و گره نزولى شرايطى است كه ماه به مدار پايين زمين مى رود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZNdg
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته