جزئیات موشک فوق سنگین لانگ مارچ ۹ و موشک قابل بازیابی لانگ مارچ ۸ رونمایی شد


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 35736
طراح ارشد آکادمی فناوری پرتابگر چین در دانشگاه چین‌هوا اطلاعات به‌روزی را درباره سری‌ جدید موشک‌های چینی ارائه نمود.

لانگ لیهاو، طراح ارشد آکادمی فناوری پرتابگر چین (China Academy of Launch Vehicle Technology: CALT) در تاریخ ۳۱ ماه مه در دانشگاه چین‌هوا (Tsinghua)، اطلاعات بروزی را درباره سری‌ جدید موشک‌های چینی که با هدف افزایش ظرفیت‌های پرتاب این کشور توسعه می‌یابند ارائه نمود.

موشک لانگ مارچ ۹ (Long March 9) یک موشک فوق سنگین از خانواده Saturn-۵ خواهد بود که از نظر ظرفیت، قابلیت رقابت با موشک SLS ناسا را دارا می‌باشد. این موشک توانایی حمل ۱۴۰ تن بار به مدار ارتفاع پایین زمین (LEO)، و یا ۵۰ تن بار به مدار انتقال زمین-ماه و یا ۴۴ تن بار را به مدار انتقال زمین-مریخ دارد. وزن پرتاب موشک ۹۳ متری لانگ مارچ ۹ معادل ۴۰۰۰ تن بوده و ۶۰۰۰ تن نیروی پیشران تولید خواهد نمود.

قطر مرحله اصلی این موشک ۱۰ متر و قطر هریک از ۴ موشک کمکی (بوستر) آن ۵ متر است. با این شرح، موشک‌های کمکی لانگ مارچ ۹ با موشک‌های کمکی لانگ مارچ ۵ قابل مقایسه خواهند بود.

لانگ مارچ ۵ بزرگترین موشک فعلی چین است که در سال ۲۰۱۶ عرضه شد و مرحله اول موتور آن در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۷ با مشکلی مواجه شد که منجر به بازطراحی آن گردید. انتظار می‌رود سومین پرتاب این موشک در ماه نوامبر سال جاری انجام گیرد.

پرواز آزمایشی موشک لانگ مارچ ۹ قرار است حدود سال ۲۰۳۰ انجام شود. به گفته لانگ، پیشرفت‌های حاصل شده در این پروژه شامل ساخت موفق حلقه‌های آلیاژی با قطر ۱۰ متر و موفقیت‌های مربوط به موتور دارای پیشرانش ۵۰۰ تنی با سوخت نفت سفید و اکسیژن مایع و موتور دارای پیشرانش ۲۲۰ تنی Hydrolox می‌باشد.

 

فرود فضاپیمای سرنشین‌دار بر روی مریخ و بازگرداندن نمونه

با این‌که این موشک برای تسهیل ماموریت‌های ماه (شامل فرود فضاپیماهای سرنشن‌دار) هم به کار خواهد رفت، ولی انتظار می‌رود اولین ماموریت اصلی لانگ مارچ ۹ یک ماموریت بازگرداندن نمونه از سطح سیاره مریخ باشد.

آکادمی فناوری پرتابگر چین قبلا اعلام کرده بود که در حال مطالعه یک پروفایل ماموریت برای موشک لانگ مارچ 5B جهت ارسال فضاپیمای سرنشین‌دار به مدار ارتفاع پایین زمین و ملاقات با فضاپیمای ماه‌نوردی است که توسط موشک لانگ مارچ ۹ پرتاب می‌شود. موشک لانگ مارچ 5B، یک نوع از موشک لانگ مارچ ۵ است که برای ماموریت‌های مدار ارتفاع پایین زمین (شامل حمل ماژول‌های ایستگاه فضایی چین) استفاده خواهد شد.

در راستای این هدف، دو نسخه از نسل جدید فضاپیماهای سرنشین‌دار چینی در دست توسعه است و در سال ۲۰۱۶ مدل کوچک کپسول بازگشتی فضاپیما مورد آزمایش قرار گرفت. پس از بازگشت موفق موشک لانگ مارچ ۵ به پرتاب، عرضه موشک لانگ مارچ 5B در تابستان ۲۰۱۹ شامل یک آزمایش جدید مرتبط با این فضاپیما خواهد بود.

لانگ همچنین افزود موشک لانگ مارچ ۹ می‌تواند برای ارسال قطعات «سیستم فضایی توان خورشیدی» مورد استفاده قرار گیرد. اعلام بررسی این پروژه قبلا توسط مقامات ارشد نظامی و فضایی چین صورت گرفته بود.

 

حرکت به سمت پرتابگرهای قابل بازیابی

لانگ گفت موشک لانگ مارچ ۸ اولین موشک این آکادمی است که مرحله اول قابل بازیابی خواهد داشت و اولین بار در سال ۲۰۲۱ پرتاب خواهد شد.

بر اساس اعلام قبلی، موشک لانگ مارچ ۸ بر اساس موشک‌های لانگ مارچ موجود و با استفاده از هسته‌ای بسیار شبیه به هسته لانگ مارچ ۷ (با قطر ۳.۳۵ متر) ساخته شده و مرحله دوم آن نیز بر اساس موتور هیدروژن-اکسیژن مایع موشک قدیمی‌تر لانگ مارچ 3A خواهد بود. این موشک همچنین از دو موتور کمکی سوخت جامد (احتمالا بر اساس موشک لانگ مارچ ۱۱) بهره خواهد برد. موشک لانگ مارچ ۷ نسل جدیدی از موشک‌های دارای نیروی متوسط است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ به سمت فضا پرتاب شد. به گفته لانگ، هم مرحله اول موشک و هم موتورهای کمکی آن به صورت عمودی روی زمین فرود خواهند آمد.

در ابتدا قرار بود لانگ مارچ ۸ یک موشک یک‌بارمصرف برای افزایش ظرفیت پرتاب کشور چین به مدار خورشید-آهنگ باشد. ولی با هدف آزمایش توانایی فرود عمودی و بازیابی، برنامه این موشک دچار تغییر شد.

چین اولین ماهواره خود (با نام دانگ فنگ هونگ ۱) را در سال ۱۹۷۰ به وسیله موشک لانگ مارچ ۱ به مدار فرستاد و از آن زمان مجموعه ای از موشک‌های لانگ مارچ را توسعه داده است.

شرکت علم و فناوری هوافضای چین (China Aerospace Science and Technology Corporation: CASC) که صاحب CALT است، در پاییز ۲۰۱۷ نقشه راه بلند مدت فضایی خود را ارائه کرد که بر طبق آن، سال ۲۰۳۵ برای رسیدن به قابلیت بازیابی کامل پرتابگرها تعیین شده بود. البته لانگ درباره احتمال قابلیت بازیابی موشک لانگ مارچ ۹ صحبتی نکرد.

منبع: http://spacenews.com

انتهای پیام / ۱۶۴

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZWhg
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته