بررسی وجود حیات در یکی از قمرهای زحل
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قمر "انسلادوس (Enceladus)" زحل، یکی از امیدوارکنندهترین مکانها در منظومه شمسی برای بررسی زندگی بیرون از محیط زمین است. پژوهشهای جدید نشان میدهند انسلادوس که ششمین قمر زحل است، بسیاری از عناصر لازم برای زندگی را در خود جای داده است.
دادههای مدارگرد "کاسینی (Cassini)" نشان دادهاند مولکولهای آلی پیچیدهای در انسلادوس وجود دارند که در قسمتهای گوناگون، از اقیانوس این قمر گرفته تا ترکهای پوسته یخی آن به چشم میخورند.
این مولکولهای غنی از کربن، از اقیانوس واقع در زیر سطح یخی انسلادوس، بیرون میآیند و از شکافهای گرم آن میگریزند. بیرون آمدن این مولکولها از اقیانوس، موجب میشود انسلادوس، تنها مکان خارج از زمین باشد که نیازهای اساسی زندگی را در خود جای داده است.
مدارگرد کاسینی، در طول پرواز سال 2015 خود، تشخیص داد که در میان مواد خارج شده از شکافهای سطح انسلادوس، هیدروژن وجود دارد. هیدروژن، گاهی اوقات مانند یک منبع انرژی برای میکروبهایی عمل میکند که نزدیک به چاههای گرمابی موجود در اقیانوسهای زمین ساکن هستند. در نتیجه، پژوهشگران فکر کردند که ممکن است شکلگیری هیدروژن انسلادوس، ناشی از فعالیت گرمابی این قمر باشد.
بررسیهای جدید کاسینی در سال 2017 با تشخیص مولکولهای آلی، نظریه امکان زندگی در انسلادوس را تقویت میکند. "نوزیر خواجا"، از نویسندگان این پژوهش گفت: این مولکولهای بزرگ، شبکه پیچیدهای هستند که اغلب از صدها اتم کربن، هیدروژن، اکسیژن و احتمالا نیتروژن تشکیل شدهاند.
پژوهشگران باور دارند این مولکول های آلی، در اثر فعالیتهای گرمابی شکل گرفتهاند. سپس، به همراه حبابهای گاز، به سطح رفته و در زیر سطح یخی، یک لایه نازک آلی تشکیل دادهاند. حبابها در چاههای گرمابی از هم پاشیده و بخار آب و مولکول های آلی را پخش کردهاند.
این یافته های جدید نشان میدهند که انسلادوس میتواند مکان جالبی برای ادامه پژوهش در مورد زندگی خارج از سیاره زمین باشد.
نتایج این پژوهش، در مجله "Nature" به چاپ رسیده است.