یک شرکت نوپا از برنامه خود برای ایجاد یک ایستگاه فضایی تجاری ارزان قیمت خبر داد
یک شرکت نوپا ادعا کرده می تواند تا سال ۲۰۲۲ یک ایستگاه فضایی تجاری تک ماژول را به فضا بفرستد. البته این شرکت با چالش های بسیار زیاد مالی و فنی روبروست.
شرکت Orion Span در تاریخ ۵ آوریل و در کنفرانس Space 2.0 در شهر سن خوزه کالیفرنیا برنامه خود را برای توسعه یک ایستگاه فضایی تجاری با نام Aurora Station اعلام کرد. به گفته این شرکت، ایستگاه فضایی مورد نظر اولین هتل لوکس فضایی خواهد بود.
فرانک بانگر، مدیرعامل شرکت Orion Span در مصاحبهای گفت به عقیده وی تقاضای زیادی برای توریسم فضایی وجود دارد. وی افزود: «با توجه به اینکه سالانه ۱۸هزار نفر متقاضی فضانوردی از ناسا وجود دارد، قطعا بازار بزرگی برای افرادی که به تجربه حس فضانوردی علاقمند هستند وجود دارد.»
با اینکه این ایستگاه فضایی ماژولار و قابل توسعه است، به گفته بانگر می توان تنها با ارسال یک ماژول ۱۶۰ متر مکعبی آن را عملیاتی کرد. چنین فضایی ظرفیت کافی برای حضور ۶ نفر (شامل ۲ نفر خدمه) را خواهد داشت. بانگر میگوید: این یک ایستگاه فضایی تک ماژول است که بلافاصله بعد از پرتاب آماده استفاده خواهد بود. نیازی به ارسال قطعات جداگانه و مونتاژ آنها در فضا وجود ندارد.
بانگر ادعا نمود که این ماژول را میتوان با هزینه چند ده میلیون دلاری توسعه داده و به فضا فرستاد ولی وی از ارائه ارقام دقیقتر خودداری نمود. چنین هزینهای کمتر از هزینه بسیاری از ماهوارههاست. به گفته وی، شرکت Orion Span قصد دارد در ازای هزینه پرتاب، ظرفیت مشخصی را در داخل فضاپیما به شرکت پرتاب کننده اختصاص داده و از این طریق، هزینه پرتاب را تا حد زیادی کاهش دهد.
این شرکت قصد دارد سفرهای ۱۲ روزهای را با قیمت ۹.۵ میلیون دلار به این ایستگاه فضایی برنامهریزی نماید. این قیمت شامل ۳ ماه تمرین قبل از پرتاب و هزینههای دیگر خواهد بود.
بانگر در پاسخ به سوالی در خصوص توجیه اقتصادی این طرح با توجه به ارقام فوق گفت: «این کار با شراکت با شرکتهایی نظیر SpaceX و Blue Origin یا سازمانهای فضایی امکانپذیر خواهد شد.» لازم به ذکر است شرکت SpaceX در حال حاضر مشغول توسعه فضاپیمای Dragon برای انتقال فضانوردان به ایستگاه بین المللی فضایی بوده و شرکت Blue Origin برنامهای برای بهکارگیری فضاپیمای سرنشیندار تا سال ۲۰۲۰ ندارد.
انتهای پیام / ۱۶۴