ناسا دو جرم فضایی را در نزدیکی زمین شناسایی کرد
تلسکوپ فضایی NEOWISE به تازگی دو جرم فضایی را در نزدیکی زمین شناسایی کرد که گفته می شود یکی از آن ها ستاره دنباله دار و دیگری ترکیبی از یک شهاب سنگ و یک ستاره دنباله دار است.
به گزارش ایرنا از گاردین، تلسکوپ NEOWISE بخشی از ماموریت فضایی Wide-Field Infrared Survey Explorer است که وظیفه شکار شهاب سنگ ها و ستاره های دنباله دار را بر عهده دارد. این تلسکوپ فضایی در سال ۲۰۰۹ میلادی به فضا پرتاب شد.
جرم مرکب از شهاب سنگ و ستاره دنباله دار اولین بار در ماه نوامبر دیده شد و محققان آن را WF9 نامیدند. این جرم فضایی در مداری به دور خورشید گردش می کند که تکمیل آن ۴.۹ سال به طول می انجامد. بخشی از این مدار با مدار مشتری یکسان است اما بخش دیگر آن مدار مریخ و زمین را قطع می کند. این جرم فضایی در اواخر ماه فوریه در فاصله ۵۱.۵ میلیون کیلومتری زمین قرار می گیرد.
شکل، اندازه و قابلیت انعکاس نور WF9 مشابه ستاره های دنباله دار است، اما این جرم فضایی فاقد ابر گاز و غبار متداول در ستاره های دنباله دار است. منشا این ستاره دنباله دار برای محققان ناشناخته است.
جرم فضایی دوم Comet C/2016 U1 نام دارد و تکمیل مدار آن به دور خورشید هزاران سال طول می کشد. این جرم در ماه ژانویه به نزدیک ترین فاصله خود با عطارد می رسد و سپس از منظومه شمسی خارج می شود.
هر دو جرم فضایی بزرگ هستند، اما سطح آن ها تاریک است و تشخیص آن ها قبل از ورود به منظومه شمسی مشکل است. اما از آنجا که تلسکوپ NEOWISE نور را جذب و مجددا آن را به شکل تشعشعات مادون قرمز گسیل می کند، می تواند این اجرام را در آسمان شب شناسایی کند.