توقف ماموریت فضاپیمای کپلر با کاهش سوخت فضاپیما


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 35761
ناسا در تاریخ ۶ ژوئیه اعلام کرد مدیران ماموریت کپلر با مشاهده کاهش فشار سوخت این فضاپیما، در تاریخ ۲ ژوئیه مشاهدات فعلی آن را متوقف کردند و فضاپیما وارد حالت «ایمن بدون مصرف سوخت» شده است.

فضاپیمای کپلر (Kepler) ناسا بعد از دریافت نشانه‌هایی از کاهش میزان سوخت، مشاهدات علمی خود را متوقف کرده است.

ناسا در تاریخ ۶ ژوئیه اعلام کرد مدیران ماموریت کپلر با مشاهده کاهش فشار سوخت این فضاپیما، در تاریخ ۲ ژوئیه مشاهدات فعلی آن را متوقف کردند و فضاپیما وارد حالت «ایمن بدون مصرف سوخت» (no-fuel-use safe mode) شده است.

فضاپیما تا تاریخ ۲ اوت در همین حالت باقی خواهد ماند و سپس داده‌های سالم جمع‌آوری شده طی ۵۱ روز گذشته (سری ۱۸) را به زمین ارسال خواهد کرد. پس از آن، مهندسان ناسا امکان ادامه کار فضاپیما را بررسی خواهند کرد. در حال حاضر برنامه کاری فضاپیما، شروع دوباره جمع‌آوری سری جدید داده‌ها (سری ۱۹) از تاریخ ۶ اوت می‌باشد. البته اگر کاهش فشار سوخت نشانه پایان یافتن سوخت فضاپیما در آینده نزدیک باشد، سری جدید جمع‌آوری داده ناتمام خواهد ماند.

ناسا فضاپیمای کپلر را در مارچ ۲۰۰۹ با ماموریت جستجوی سیارات خارج از منظومه شمسی به فضا فرستاد. در ماموریت اول کپلر که تا سال ۲۰۱۳ ادامه یافت، این فضاپیما یک منطقه خاص از آسمان را مورد کاوش قرار داد. نهایتا از کار افتادن دو مورد از چهار چرخ واکنشی (Reaction Wheel) مورد استفاده در تنظیم جهت قرارگیری فضاپیما، ناسا را مجبور به پایان آن ماموریت نمود. سپس مهندسان روش دیگری را برای ثابت نگاه داشتن جهت فضاپیما به وسیله دو چرخ باقی‌مانده و بادهای خورشیدی و موتورهای اصلی فضاپیما توسعه دادند. با این روش کپلر توانست به کاوش نقاط مختلف آسمان در بازه‌‌های زمانی ۸۰ روزه ادامه دهد.

از سال ۲۰۱۴ فضاپیمای کپلر با این روش به ماموریت خود ادامه داده است و با اینکه از نظر فنی در شرایط مناسبی قرار دارد، عامل محدود کننده عمر آن میزان سوخت هیدرازین موجود در این فضاپیماست. با پایان یافتن این سوخت، کپلر قادر به نشانه‌گیری دقیق برای رصد یک نقطه مشخص از آسمان نخواهد بود و ماموریت آن عملا به پایان خواهد رسید.

البته سوخت فضاپیمای کپلر تاکنون بیشتر از پیش‌بینی‌های گذشته ناسا دوام داشته. دانشمندان ناسا انتظار داشتند بعد از پایان سری ۱۶ جمع‌آوری داده توسط این فضاپیما سوخت آن به پایان برسد. اندازه‌گیری میزان سوخت باقیمانده در فضاپیماها چالش بزرگی است و مهندسان بر مبنای داده‌هایی همچون افت فشار سوخت، زمان پایان یافتن سوخت را تخمین می‌زنند.

منبع: Spacenews

مطالب مرتبط: 

در جستجوی سیارات مشابه زمین

چرخ واکنشی، روشی برای چرخش ماهواره ها

دانشمندان چگونه سیارات خارج از منظومه شمسی را پیدا می کنند؟

یافته‌های ماموریت فضاپیمای کپلر

انتهای پیام / ۱۶۴

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZnZh
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته