بازگشت فالکون ۹ با پرتاب موفق ماهواره های ایریدیوم


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 20911
در روز ۱۴ ژانویه موشک ماهواره بر فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس (Space X - Falcon 9) ده ماهواره مخابراتی شرکت ایریدیوم (Iridium) را در مدار قطبی قرار داد.

در روز ۱۴ ژانویه موشک ماهواره بر فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس (Space X - Falcon 9) ده ماهواره مخابراتی شرکت ایریدیوم (Iridium) را در مدار قطبی قرار داد و سپس مرحله اول این ماهواره بر به سلامت بر روی یک کشتی در نزدیکی ساحل کالیفرنیا فرود آمد.

این اولین پرتاب موشک فالکون ۹ بعد از حادثه انفجار روز اول سپتامبر ۲۰۱۶ در کیپ کاناورال است که منجر به نابودی ماهواره مخابراتی عاموس-۶ (Amos-6) شد. شرکت اسپیس ایکس دلیل آن حادثه را مشکلی در مخزن هلیوم مرحله دوم راکت دانست که در حین سوختگیری آسیب دید و اعلام کرد که فرآیند سوختگیری راکت را اصلاح خواهد نمود.

این پرتاب، نقطه آغازین مهمی برای شرکت ایریدیوم است که قصد دارد ۶۶ ماهواره مخابراتی جهانی خود را با ماهواره های جدید جایگزین نماید. قدیمی ترین ماهواره ایریدیوم که هنوز در مدار قرار دارد در سال ۱۹۹۸ پرتاب شده است.

به گفته مدیرعامل ایریدیوم، با وجود عمر بالای این ماهواره ها، کاربران ۹۸% شانس دریافت سیگنال را دارند. با این حال ایریدیوم قصد دارد ماهواره های خود را با فناوری جدید جایگزین کرده تا پهنای باند و سرعت انتقال داده های خود را افزایش دهد.

در مجموع، ایریدیوم سفارش ۹ پرتاب را به اسپیس ایکس داده است. در هر پرتاب ۱۰ ماهواره به فضا فرستاده خواهد شد. پرتاب بعدی در ماه آپریل بوده و پس از آن هر دو ماه یک پرتاب انجام خواهد شد. شرکت ایریدیوم امیدوار است تا اوایل سال ۲۰۱۸ همه ماهواره های جدید خود را در مدار قرار دهد.

حدوداً ۸ دقیقه بعد از پرتاب، مرحله اول موشک فالکون ۹ روی کشتی بدون سرنشین شرکت اسپیس ایکس فرود آمد. این هفتمین بار است که موشک های این شرکت روی کشتی های بدون سرنشین فرود می آیند. پرتاب روز ۱۴ ژانویه بیست و هشتمین پرتاب موفق شرکت اسپیس ایکس می باشد.

زمان پرتاب بعدی راکت فالکون ۹ هنوز مشخص نیست.

هدف نهایی SpaceX از بازگرداندن راکت‌ها به زمین، استفاده مجدد از آن‌ها و کاهش هزینه‌های دسترسی به فضا است. معمولا راکت‌ها پس از یک بار پرتاب و انجام ماموریت خود، در فضا باقی می‌مانند و بنابراین برای اجرای هر ماموریت فضایی باید از یک راکت جدید استفاده شود.

اما اگر بتوان پس از پرتاب به فضا بخش عمده‌ای از ساختار یک راکت را حفظ کرد و آن را سلامت به زمین بازگرداند، به میزان چشمگیری در هزینه‌های ساخت راکت صرفه‌جویی می‌شود. با این وجود قابلیت بازیابی راکت‌ها وقتی سوددهی دارد که بتوان آن‌ها را به دفعات مورد استفاده قرارداد.

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZRjc
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته