اجرای کمربند سبز اهواز با کمک فناوری ماهوارهای
طرح کمربند سبز اهواز به عنوان یک طرح ملی و ضروری مجوز اجرا دریافت کرده است و به زودی برای پیادهسازی ابلاغ خواهد شد. یکی از عوامل تهدید کننده این طرح، محدود بودن منابع آبی منطقه است، بنابراین استفاده و بکارگیری از روشهای مدرن مدیریت آبیاری، یک انتخاب هوشمندانه برای این طرح ملی است و با اجرای طرح "کشاورزی دقیق" با کمک فناوری ماهوارهای، به عنوان یک طرح پایش وضع و مکمل سیستم مدیریت تصمیمگیری، موارد مذکور محقق خواهند شد.
کشاورزی دقیق (PA) به مفهوم مدیریت کشاورزی در مشاهده، اندازهگیری و پاسخ متناسب با تغییرات محیطی و شرایط خاک حاکم بر گیاه است. ترکیب نتایج حاصل از مشاهدات و اندازهگیریهای زمینی با دادههای سنجش از دور و استفاده از شاخصهای پوشش گیاهی میتواند نقشههای بـه هنگام از سطح زیر کشت محصولات ارائه نماید.
بر همین اساس دکتر امین نوبختی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف برای اجرای طرح کمربند سبز اهواز طرحی ارائه کرده است که میتواند نقش بسیار مؤثری در اجرای موفقیت آمیز این طرح ملی و بین المللی ایفا کند. به گفتهی نوبختی دانشگاه شریف به علت نیاز مبرم کشور به حوزه مدیریت منابع آب و قابلیتهایی که کشاورزی دقیق برای این صنعت سنتی کشور به ارمغان میآورد به حوزه کشاورزی ورود پیدا کرده و با هدف مدیریت مناسبتر نهادههای کشاورزی، پشتوانه فنی و مهندسی خویش را به این حوزه اختصاص داده است. این استاد دانشگاه شریف بیان میکند: «در حال حاضر امکان اجرای کامل تکنولوژی این حوزه در ایران و به ویژه در دانشگاه صنعتی شریف موجود است و امکان پیاده سازی و اجرای طرحهای مرتبط با کشاورزی دقیق با استانداردهای کشورهای پیشرفته به طور کامل وجود دارد. در واقع یک فرصت استثنایی وجود دارد که همچون حوزههای فناوری نانو و سلولهای بنیادین، ایران به یکی از قطبهای دنیا در ارتباط با کشاورزی دقیق تبدیل شود.»