خودروهای متصل
پراکندگی جغرافیایی خودروهای ملکی سازمانهای مالک ناوگان، در کنار پیچیدگیهایی که برای مدیریت بهینه و یکپارچه آنها به همراه دارد، ویژگیهای منحصر به فردی را نیز در اختیار آنها قرار میدهد.
برخی از خدماتی که موجب کاهش پیچیدگیهای عنوان شده میشود عبارتند از قابلیت پایش ناوگان به صورت بلادرنگ، پایش و محاسبه مسافت پیموده شده، مدیریت ماموریت روزانه و عملیات، تعمیر و نگهداری هوشمند، ارائه گزارشهای مدیریتی و غیره.
از طرفی ناوگان ملکی یک سازمان، فرصت بسیار مناسبی را برای پیادهسازی مفهوم اتصالپذیری ایجاد میکنند. خدماتی همچون ارتباط خودروها با یکدیگر، ارتباط خودروها با واحد کنترل مرکزی برای دریافت دستورات اورژانسی، توزیع بهینه ناوگان، اطلاع رسانی شرایط محیطی از جمله شرایط جوی و جاده بین خودروها با یکدیگر و غیره از جمله مزایای اتصالپذیر کردن ناوگان است.
در طرح حاضر پلتفرم مدیریت هوشمند ناوگان متشکل از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری با ارائه خدمات نامبرده پیاده سازی خواهد شد که میتواند مورد استفاده سازمانهای مالک ناوگان از جمله سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای (با بیش از 14,000 ناوگان ملکی) قرار گیرد.
ویژگی منحصر به فرد این پلتفرم، صحت عملکرد با توجه به وجود تعداد بالای ناوگان در دیتا بیس و نیز یکپارچگی پلتفرم با توجه به انواع مختلف ناوگان است که برای سازمانهای بهره بردار بسیار حائز اهمیت است.
خودروهای خودران در جهان امروز به سرعت پیشرفت میکنند و شرکتها نیز با برنامهریزی دقیق تمرکز خود را روی طراحی این نوع از اتومبیلها قرار دادهاند. خودروهای متصل به اینترنت با استفاده از دهها سنسور و دوربین در تمامی قسمتهای بدنه اطلاعاتی نظیر وضعیت راه، ویژگیهای وسایل نقلیه در حال تردد و حتی عابران پیاده را جمعآوری و تحلیل میکند.
راننده و یا یکی از سرنشینان خودرو میتوانند این اطلاعات را علاوه بر مشاهده در اختیار رانندگان سایر خودروها نیز قرار دهند. اطلاعات دریافت شده به صورت داده از طریق اینترنت برای کاربران دیگر ارسال میشود. با این ویژگی همه اتومبیلهای در حال حرکت در جاده احساس امنیت و راحتی بیشتر میکنند.
*رییس گروه هوشمندسازی ستاد توسعه فناوری های فضای و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
منبع: isti.ir