china constellation of 36 satellites

چین یک صورت فلکی متشکل از۳۶ ماهواره را برای بررسی بلایای طبیعی ایجاد خواهد کرد


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 77320
چین برنامه‌های بلند پروازانه خود را برای ساخت مجموعه ای از ۳۶ ماهواره با مدار نزدیک زمین و برای جمع آوری داده‌های پیش بینی و نظارت بر بلایای طبیعی آغاز کرده است.

پروژه توسط شرکت تیانجین ستکام جئو انجام خواهد شد و به اعلام آن‌ها اولین ماهواره در این مجموعه در ژوئن ۲۰۲۲ پرتاب و راه‌اندازی خواهد شد. مابقی این ماهواره‌ها تا پایان می ۲۰۲۳ در مدار قرار خواهند گرفت.

اما چین تنها کشوری نیست که از ماهواره‌های برای کنترل و پیشگیری از بلایای طبیعی استفاده می‌کند. منشور بین المللی «فضا و بلایای بزرگ» یک تلاش بین المللی برای امداد و نجات و پاسخ‌های اورژانسی در هنگام بلایای طبیعی با استفاده از فناوری فضایی است. این منشور تا کنون دارای ۱۷ عضو از سازمان های فضایی و ۶۱ ماهواره مشارکتی از سرتاسر جهان است که برای سازماندهی منابع و کسب اطلاعات و پاسخ سریع به حوادث فاجعه بار جهانی بکار می‌رود. این شبکه اطلاعاتی به صورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته در حال پایش رویدادها و بلایای طبیعی است.

آژانس فضایی اروپا نیز از ماهواره‌ها برای نظارت بر وقایعی نظیر طوفان، زلزله، آتش سوزی، سیل، آتشفشان و حتی لکه‌های نفتی استفاد می‌کند.

بنابر اعلام شرکت این شبکه ماهواره‌ای چینی جدید، تصاویری با وضوح بالا نیز ارائه می‌دهد تا به متخصصان در تشخیص و تجزیه و تحلیل تغییر شکل‌های زمین شناسی در سطح میلی متری کمک کند. این موضوع به منظور سنجش و پیش بینی بهتر احتمال وقوع بلایای زمین شناسی مانند رانش زمین، فرونشست زمین و ... کمک خواهد کرد.

تشکیل این شبکه از ماهواره ها با بررسی های زمین شناسی و پایش های انجام شده توسط حسگر ها، دقت پیش بینی بلایای طبیعی را به شکل قابل توجهی افزایش و به دولت ها و شهروندان اجازه آمادگی بیشتر برای چنین رویدادهایی را خواهد داد.

چین در آوریل سال گذشته نیز کار بر روی یک مجموعه صورت فلکی ماهواره‌ای را با ۱۳۰۰ ماهواره اینترنتی آغاز کرد. این ماهواره ها در طیف وسیعی از باندهای فرکانسی کار می‌کنند.

 

منبع: interestingengineering

/پایان پیام

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/Zt6r
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته