هواپیمای جت مافوق صوت بی صدا nasa X-59

هواپیمای جت مافوق صوت بی صدا X-59 ناسا به زودی اولین پرواز خود را انجام خواهد داد


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 76848
بر طبق تصاویر تایم لپس جدیدی که آژانس فضایی آمریکا منتشر شده، روند مونتاژ بخش‌های اصلی هواپیمای X-59 نمایش داده می‌شود. این پرنده مجهز به فناوری مافوق صوت بی صدا (QueSST) است.

ایکس 59 که طراحی آن برای اولین بار در سال 2019 به شکل عمومی در آمده است، به تدریج به وسیله ناسا و با همکاری شرکت لاکهید مارتین در حال تکمیل شدن است. با گذشت تقریبا دو دهه از آخرین پرواز هواپیمای مشابه یعنی کنکورد، هدف از این پروژه احیای سفرهای تجاری مافوق صوت در نظر گرفته شده است.

کم صدا ترین انفجارهای صوتی

ساخت X-59 در کارگاه لاکهید مارتین در پالمدیل کالیفرنیا درحال انجام است. پس از تکمیل، این جت مافوق صوت قادر خواهد بود، با ماخ 1.4 و سرعتی معادل 1488 کیلومتر بر ساعت حرکت کند.

ایکس 59 با طراحی اختصاصی خود دارای یک دماغه باریک به طول 9.15 متر است که در زمان عبور هواپیما از سرعت صوت در 1235 کیلومتر بر ساعت، صدای انفجار صوتی (شکست دیوار صوت) را کاهش خواهد داد. این ویژگی به پرنده امکان رسیدن به سرعت مافوق صوت در مدت زمان کوتاهی پس از پرواز را خواهد داد. در مقایسه، هواپیمای کنکورد به دلیل صدای بسیار زیادی که در هنگام شکست دیوار صوتی ایجاد می‌کرد، در مناطق مسکونی مجبور به کاهش سرعت خود بود.

ایکس 59 نشان از عصر جدیدی در پروازهای مافوق صوت تجاری می‌دهد

ناسا قراردادی به ارزش 247.5 میلیون دلار با شرکت لاکهید مارتین برای توسعه ایکس 59 عقد کرده است. پیش بینی می شود این شرکت کار بر روی ساخت این جت مافوق صوت را تا پایان امسال به اتمام رسانده و پس از آن در سال 2022 وارد فاز پرواز آزمایشی شود. طبق گزارش رسانه های خبری، انتظار می‌رود طول هواپیما 28.65متر طول داشته و طول بال آن 9متر باشد. علاوه بر این حداکثر وزن برخاست این پرنده 14700 کیلوگرم و حداکثر سرعت آن 1.5 ماخ معادل 1593 کیلومتر بر ساعت در نظر گرفته شده است.

 

منبع: interestingengineering

پایان پیام/

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZcGr
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته