نسل جدید شتابدهندهها میزبان فناوریهای مغفولمانده میشود
شکل جدیدی از کسبوکارها در کشور شکل گرفته است که این شکل جدید با استقبال جوانان و متخصصان، به یک زیستبوم بدل شده است و هر روز توقعات جامعه از آن بیشتر میشود.
زیستبومی که شتابددهندهها، شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها را در خود جای داده و با سرعت بالایی جای خود را بین مردم باز کرده است. به نحوی که اسماعیل قادریفر میگوید: در این چند سال اخیر به اندازه کل تاریخ ایران در حوزه کسبوکار اتفاقات جدید و قابل تامل افتاد و نسل جدیدی از کار در ایران تعریف شده است.
در این شیوه نوین، اساس کار بر فعالیت و حمایت از شتابدهندههای تخصصی میچرخد. بنا به گفته رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای تقویت زیستبوم نوآوری حمایت از شتابدهندههای تخصصی یکی از رویکردهایی است که ما در این معاونت به طور جدی مورد توجه قرار دادهایم.
«شتابدهندهها که نقش واسطههای توسعه فناوری را به عهده دارند از سال 94 تا کنون مسیر ناهموار و سختی را طی کردند و توانستند در جای درست خود بایستند.»
قادریفر در ادامه با اشاره به این مطلب میگوید: نسل اول شتابدهندهها در کشور بیشتر به حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات مرتبط میشد؛ اما در دو سال اخیر اقبال شتابدهندهها به حوزههای مختلف فناوری افزایش یافته است.
حوزههای «آب و انرژی»، «محیطزیست»، «نانو»، «سلولهای بنیادی» و «گیاهان دارویی» از جمله حوزههای تخصصی هستند که به نسل جدید شتابدهندهها تزریق شدهاند. حوزههای جدید کسبوکار که تاکنون مغفول مانده بودند.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعداد تقریبی شتاب دهندهها در کشور را ۶۰ مورد میداند و میگوید که از این تعداد حدود 35 شتابدهنده به صورت تخصصی در حوزههای جدید کسبوکار فعالیت میکنند.
حمایت از شتابدهندههای تخصصی یکی از ماموریتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. نهادی که با آمدن خود، زیستبوم فناوری و نوآوری در کشور را به ثمر رساند و در این راه با کمک بازیگران این زیستبوم توانست، با 35 شتابدهنده همراه و همگام شود.
امسال را میتوان به نام شتابدهندههای تخصصی نامید. سالی که از نیمه گذشته و در این مدت، از شکلگیری شتابدهندههای تخصصی در کشور با آغوش باز استقبال کرده است.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/