مرکز جهادی پیشرفت شرکت راهآهن گشایش یافت؛ ستاری: مشکلات حملونقل ریلی را اتکا به توان داخلی رفع میکند
در این مرکز قرار است وضوعاتی مانند کاهش وابستگی به خارج، بالا بردن بهرهبرداری از ظرفیتهای داخلی این حوزه بررسی شود و از توان و تخصص نیروی نوآور برای رفع چالشها و مشکلات حملونقل ریلی بهره برده شود.
ستاری در این مراسم، گفت: شرکت راهآهن در دوره مدیریت جدید بر موضوع نوآوری و استفاده از توان دانشبنیانها در حل مسایل و مشکلات حملونقل ریلی تمرکز دارد.
به گفته وی، تکیه بر توان داخلی و دانشبنیانی در زمان تحریمها تنها راه برونرفت از این شرایط سخت اقتصادی است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: تفاهمنامه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و راهآهن هم با هدف توسعه مفهوم نوآوری و استفاده از فناوری در حل مسایل موجود در حملونقل ریلی به امضا رسید.
بررسی ۲۴ مساله صنعت حملونقل ریلی
همچنین محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی هم در این مراسم با اشاره به ایجاد مرکز جهادی پیشرفت در شرکت راهآهن، گفت: ایجاد چنین مرکزی در همه ادارات ضروری است. این کار به استفاده درست از داشتههای علمی کشور برای رفع مشکلات منجر میشود.
وی ادامه داد: در این مرکز ۲۴ مساله و چالش حوزه حملونقل ریلی کشور مورد توجه قرار دارد تا با استفاده از ظرفیتهای دانشبنیانی این مشکلات مرتفع شود.
به گفته اسلامی، این کار به ارتقای جایگاه راهآهن، افزایش رضایتمندی مردم از خدمات این ناوگان و بالا رفتن انگیزه خدمت کارکنان منجر میشود.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان کرد: با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دیگر سرفصلهای مرتبط با توسعه حملونقل ریلی کشور را هم دنبال میکنیم.
کار مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و راهآهن برای توسعه فناورانه حملونقل ریلی
سعید رسولی مدیرعامل شرکت راهآهن هم در این مراسم، گفت: این تفاهمنامه با هدف توسعه حملونقل ریلی با تکیه بر توان داخلی، نیروی انسانی متخصص و ظرفیتهای دانشبنیانی به امضا رسید.
وی ادامه داد: حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از حملونقل ریلی قابل تقدیر است. این تفاهمنامه محلی برای انجام یک کار اشتراکی با هدف توسعه حملونقل ریلی در کشور است.
وی استفاده از توان دانشبنیانی و دانشگاهی برای توسعه حملونقل ریلی را ضروری دانست و بیان کرد: با این کار مسایل و چالشهای این حوزه قابل حل و مرتفع کردن است.
تفاهمی برای هوشمندسازی حملونقل ریلی
تفاهمنامه هوشمندسازی حمل و نقل ریلی کشور با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی امضا شد. این تفاهم نامه با هدف هوشمندسازی خطوط ریلی با کمک پهپادها و دیجیتالی کردن لوکوموتیوها میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت راه آهن به امضا رسید.
در این همکاری مشترک قرار است از توان و ظرفیت دانشبنیانها برای بومیسازی قطعات و سنسورهای مورد استفاده در لوکوموتیوها استفاده شود. این تفاهمنامه به امضای اسماعیل قادری فر رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سعید رسولی مدیر عامل راهآهن رسید.
همچنین در این مراسم مرکز جهادی پیشرفت شرکت راهآهن افتتاح شد. این مرکز با هدف استفاده بهینه از توان داخلی برای رفع مسایل و موانع پیش روی توسعه حملونقل ریلی کشور راهاندازی شده است.