اولین دوره رویداد ملی ایده پردازی فراساحل برگزار شد
اولین دوره رویداد ملی ایدهپردازی فراساحل به تاریخ 22 خرداد ماه با مشارکت و حمایت گروه توسعه فناوری های دریایی ستاد حوزه فضایی، حملونقل پیشرفته در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. صنایع فراساحلی کشور، بعنوان بخشی قابل توجه از فعالیتهای اقتصادی کشور، طی سالهای اخیر در مسیر رشد و توسعه قرار گرفته و در عین حال، فراز و نشیب های مختلفی را تجربه کرده است. برگزاری اولین دوره رویداد ملی ایدهپردازی فراساحل، فرصتی مناسب برای معرفی دستاوردها و بررسی چالشها است. اولین دوره به همت گروه مهندسی دریایی دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری دانشگاه ها و نهادهای دریایی کشور برگزار گردید.
دکتر خراسانچی دبیر اجرایی رویداد ملی ایدهپردازی فراساحل با تاکید بر اهمیت و جایگاه ویژه صنعت فراساحل در رشد و توسعه اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: صنعت فراساحل امروزه نقش بسزايي در اقتصاد دريايي و اقتصاد كل كشور ايفا مي نمايد. وجود ميادين مشترك نفت و گاز در آبهای پيراموني شامل درياي خزر، خليج فارس و درياي عمان و ضرورت برنامه ريزي براي اكتشاف ميادين، استخراج مواد هيدروكربني موجود در آن، انتقال و پالايش آنها و مديريت بهينه مخازن از جمله فعاليت هاي ارزشمند فراساحلي كشور محسوب مي گردد.
وی با بیان این نکته که اولین دوره رویداد ملی ایدهپردازی فراساحل، ایده های ارائه شده در محورهای متفاوتی فعالیت مینماید، به ذکر هریک از این محورها پرداخت: ایده های حاضر در 7 محور کلی و دو محور ویژه فعالیت مینماید، محورهایی چون:
1) تکنولوژی و سازههای فراساحل
2) نصب، تعمیر و نگهداری
3) تکنولوژی مواد
4) مهندسی دریا
5) ژئوتکنیک فراساحل
6) دینامیک سیالات محاسباتی
7) مدیریت ایمنی، مالی و بیمه
محورهای ویژه
8) انرژی تجدیدپذیر دریایی
9) مدیریت یکپارچگی سازههای دریایی
وی همچنین افزود: در این رویداد 7 ایده و تیم برتر به مرحله پایانی و بخش داوری و ارائه ایده راه یافته و به رقابت پرداختند که در این بین تیم های برتر به شرح ذیل می باشند:
1) تیم اول PAYQL
2) تیم دوم Intelligence drilling
3) تیم سوم تیم انرژیهای تجدیدپذیر
دبیر اولین دوره رویداد ملی ایدهپردازی فراساحل در پایان این رویداد ضمن قدردانی از تمام شرکت ها و موسسات فعال در صنعت فراساحل خاطرنشان کرد:
شرکت نفت فلات قاره تیم نیکو پایش به سرپرستی دکتر علی احمدی را با ایده "تشخیص آسیب در سکوهای شابلونی به روش مساله معکوس و با استفاده از سنسورهای محدود" به عنوان ایده برتر در محور بهینه سازی تعمیر و نگهداری سازه های فراساحلی برگزید و با هزینه خود از تیم نیکو پایش برای بازدید از حوزه نفتی لاوان و سکوی رسالت دعوت کرد.
شرکت ولسرویسز ایران(well services of Iran) به ایده برتر در حوزه هوش مصنوعی در حفاری، به تیم PAYQL با عنوان "طراحی سیستم بهینه سازی حفاری با قابلیت اتصال به دکل" جایزه نقدی سی میلیون ریالی اهدا کرد و تیم ارائه دهنده را برای مذاکره به منظور سرمایهگذاری و توسعه آن به دفتر تهران دعوت کرد.
در پایان همایش دکتر خراسانچی افزود:
در اینجا لازم می دانم از مدیریت دانشگاه صنعتی شریف، گروه توسعه فناوری های دريايي ستاد حوزه فضایی، حملونقل پیشرفته، مركز پژوهش هاي دريايي دانشگاه صنعتي شريف، ارگان هاي دريايي، هيات علمي دانشگاهها و پژوهشگاهها، متخصصين و مديران صنايع كه در برگزاری این رویداد مساعدت نموده اند صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم.