ناسا، ماموریت کاوشگر خورشیدی پارکر را لغو کرد.
پیشبینی قریب به یقین ناسا مبنی بر پرتاب کاوشگر خورشیدی پارکر(فضاپیمایی که میتواند آنقدر به خورشید نزدیک شود که آنرا لمس کند) در پی شمارش معکوس روز شنبه صبح با شکست مواجه شد. مهندسین در آخرین لحظه بنا به دلایلی نامعلوم، از بلند شدن این فضاپیما جلوگیری کردند و زمان این کار به صبح شنبه موکول شد.
مقرر شده بود این ماهواره که اندازهای برابر یک ماشین دارد، از ایستگاه پرتاب نیروی هوایی کیپ کاناورال فلوریدا، در ساعت ۴.۲۸ به وقت منطقه زمانی شرقی (۹.۲۸ صبح به وقت ساعت تابستانی بریتانیا) به سمت خورشید پرتاب شود، اما در نهایت چنین اتفاقی نیفتاد و میلیونها تماشاگر آنلاین را ناامید کرد.
ناسا در توییتی اعلام کرد:
پرتاب کاوشگر خورشیدی پارکر به فضا امروز صبح لغو شد. تیمهای راهاندازی، مجددا در روز شنبه صبح برای این کار تلاش خواهند کرد.
در طی هفت سال آینده، این سیستم مستقیما به جو خارجی و پرحرارت خورشید پرتاب خواهد شد تا از برخی از بزرگترین اسرار سیستمهای خورشیدی پرده بردارد. به طور خاص، دانشمندان امیدوار هستند که کاوشگر خورشیدی پارکر، اطلاعاتی در مورد بادهای خورشیدی و ذرات انرژی خورشیدی ارائه دهد.
این کاوشگر قادر به تحمل دمای بالاتر از ۱.۳۰۰ درجه سانتیگراد است و برای ۲۴ بار گردش به دور خورشید و ارسال دادههای خود به زمین، برنامهریزی شده است و در بعضی نقاط، تا ۳.۸۳ میلیون مایل از سطح سوزان خورشید را طی میکند.
دکتر نیکیا فاکس، دانشمند بریتانیایی این پروژه انگلیسی به بی بی سی گفته است:
به نظر میرسد که ممکن است این فضاپیما چندان به خورشید نزدیک نباشد، اما اگر تصور کنید که خورشید و زمین یک متر فاصله دارند، باید گفت که در این نسبت، کاوشگر خورشیدی پارکر فقط ۴ سانتیمتر از خورشید فاصله دارد. همچنین لازم به ذکر است که این کاوشگر، سریعترین شی ساخته شده توسط انسان است که با سرعتی بالای ۴۳۰،۰۰۰ مایل در ساعت در اطراف خورشید حرکت میکند.
دانشمندان به دنبال پاسخهایی بودهاند که کاوشگر خورشیدی پارکر باید به مدت ۶۰ سال آنها را ارائه دهد و باید گفت که منشأ این ماموریت به دهه نود باز میگردد. با توجه به اینکه در حال حاضر پیشرفتهایی در مهندسی حرارتی امکانپذیر شده است، این کاوشگر کوچک علی رغم گرمای سوزانندهای که در آن قرار دارد، میتواند سالم بماند.
مرجع:پایگاه خبری تحلیلی تلکسیران