در همایشی با حضور شرکتهای دانش بنیان:
نحوه بهرهمندی شرکتهای دانش بنیان از تسهیلات نظام وظیفه بررسی شد
انواع تسهیلات نظام وظیفه در نظر گرفته شده و شرایط شرکتها و افراد مناسب جهت استفاده از این تسهیلات، موضوع پرسش های مکرر شرکت های دانش بنیان از مسئولین این حوزه است. بر این اساس یک همایش بزرگ مجازی با حضور نمایندگان این شرکت ها برگزار شد تا به این پرسشها پاسخ داده شود.
به منظور حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا؛
شرکتهای کوچک و شتابدهندهها تسهیلات دریافت میکنند
برای شرکتهای دانشبیان و خلاق آسیب دیده از کرونا تسهیلات گوناگونی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است. بر اساس فراخوانهای منتشر شده، این شرکتها میتوانند تا سقف 500 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
با تصویب قانونی در مجلس شورای اسلامی؛
بازیگران صنعت ژئوماتیک در کشور زیر یک سقف جمع میشوند
ژئوماتیک که یکی از علوم نوین جهانی محسوب میشود در ایران روند رو به رشدی دارد. علمی پرکاربرد که در حوزههای مختلفی چون جغرافیا، زمین شناسی، اقیانوس شناسی، محیط زیست، عمران حمل و نقل معدن کشاورزی و منابع طبیعی به کار میآید.
پژوهشهای ملی صنعت هوایی کشور را جهانی میکند
پژوهش و تحقیق لازمه توسعه هر صنعتی است. صنایعی که ادامه حیاتشان به ارتقای سطح فناوری وابسته است و این کار جز با راهاندازی واحد تحقیق و توسعه امکانپذیر نیست. یکی از صنایع مهمی که جز با گذر از مسیر تحقیق و پژوهش به سرمنزل توسعه و مقصود نمی رسد، صنعت هوایی است. ایجاد زیرساختهای پژوهش ملی برای این صنعت در ایران که تقریبا در ابتدای مسیر قرار دارد بسیار حائز اهمیت و ضروری است.
140 شرکت دانشبنیان در حوزه حملونقل هوشمند شناسایی شد
هوشمندسازی حملونقل به افزایش امنیت و ترددهای روزانه منجر میشود. با توجه به اینکه 80 درصد جابجاییهای ثبت شده در دنیا هم مربوط به حملونقل جاده ای است استفاده از فناوریهای هوشمند در آن اهمیت بالایی دارد. موضوعی که در ایران به دلیل ثبت بالای تصافات جادهای یک نیاز مبرم و پایهای است. نیازی که قرار است با کمک ۱۴۰ دانشبنیان فعال در این حوزه میسر شود.
بازار دانشبنیانهای دریایی را توسعه میدهیم
توسعه بازار نیاز همه فعالان اقتصادی است. اگر زیرساختهای توسعه بازار و تجاریسازی محصولات و خدمات برای کسبوکارها فراهم نباشد عملا این بنگاهها نمیتوانند نقش خود را به درستی در اقتصاد کشور بازی کنند. به همین دلیل یکی از اولویتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه صنایع بزرگ دریایی کشور، بازاریابی و توسعه بازار این محصولات است.
دانشبنیانها فناوریهای پیشرفته را به صنعت هوایی تزریق میکنند
دستیابی به فناوریهای هوایی برای کشورهای در حال گذار، سخت و پیچیده است و این کشورها ترجیح میدهند بیشتر یک واردکننده فناوری باشند تا تولیدکننده و منشا اثر. ایران هم تا پیش از انقلاب تنها با واردات نیازهای خود را رفع میکرد؛ اما اکنون در این عرصه علمی حرفی برای گفتن دارد و گلیم خود را تا حد مقبولی از آب بیرون کشیده است.
افزایش ایمنی با توسعه حمل و نقل هوشمند
حوزه حمل و نقل در دهه های اخیر با رشد روزافزون وسایل نقلیه در فضاهای شهری و بین شهری و تقاضاهای فراوان جابجائی کالا و مسافر مواجه شده است. به این ترتیب فرصت ها و چالش¬های متعددی پیش روی این صنعت قرار گرفته است.
ظرفیتهای بلااستفاده حملونقل ریلی کشور شکوفا میشود
کارخانه نوآوری از دل ظرفیتهای فراموش شده شهری متولد شد. ظرفیتهای بلااستفادهای که میتوانند منشا اثری در تحولات فناورانه کشور باشند. یکی از این ظرفیتهای فراموش شدهای که قرار است در دل زیستبوم فناوری و نوآوری گل کنند و به کار بیایند، پتانسیلهای کنار گذاشته شده بلااستفاده حملونقل ریلی است.
استاندارد محصولات دانشبنیان ژئوماتیک ارتقا مییابد
در فناوریهای ژئوماتیک با گستره وسیعی از دانشهای مهندسی در ارتباط هستیم. علومی که هر کدام برای ارائه یک تصویر از جهان پیرامونمان به کار میآیند. نقشه برداری، سنجش از دور، مکانیابی و غیره از جمله این فناوریها هستند که قرار است با استانداردهای بالاتری توسط دانشبنیانهای کشور به مخاطبان عرضه شوند.