سازه‌ها با پوشش‌های ابرآب‌گریز ایران‌ساخت محفاظت می‌‍‌شود


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 49339
محققان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به فناوری ساخت نوعی پوشش نانو کامپوزیتی ابرآبگریز دست یافتند. با این فناوری می‌توان از تخریب زود هنگام سازه‌های فلزی مانند تاسیسات دریایی جلوگیری کرد.

استفاده از رنگ برای حفاظت از سازه‌های فلزی امری مرسوم است. اما با پیشرفت فناوری نسل جدیدی از رنگ‌ها در حال توسعه هستند. محققان در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پروژه‌ای در این زمینه انجام دادند.

در این پروژه ساخت پوشش‌های سیلانی (بر پایه سیلیسیم) نسل جدیدی از رنگ‌ها مد نظر قرار گرفت. محافظت از سازه‌های فلزی مانند تاسیسات دریایی با این فناوری انجام می‌شود.

مهدی خدایی مجری این طرح پژهشی گفت: در این طرح پژوهشی علاوه بر ساخت پوشش‌های محافظ سطوح، ابرآبگریز بودن آنها مد نظر قرار گرفت. مزیت آن نیز این است که سطوح نسبت به خوردگی مقاوم می‌شوند زیرا سازه تر نمی‌شود و یون‌های خورنده در آن نفوذ نمی‌کند.

خدایی همچنین بیان کرد: با این فناوری سطوح به نوعی قدرت خودتمیزشوندگی نیز خواهند داشت. زیرا قطرات آب روی سطح حرکت می‌کنند. البته ضرجلبک و خزه بودن نیز از ویژگی دیگری است که این پوشش به سطوح می‌دهد.

به گفته وی، سازه‌های دریایی که با هزینه بسیار ساخته می‌شوند با این پوشش می‌توانند کاهش اصطکاک ناشی از برخورد آب را داشته باشند. همچنین سرعت شناور افزایش و مصرف سوخت آن کاهش می‌یابد زیرا سطح شناور با آب تر نمی‌شود. این پوشش ابرآبگریز در مقیاس آزمایشگاهی با موفقیت تولید شدو قابلیت صنعتی شدن دارد.

 

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

پایان پیام

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/Zzt3
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته