دو ماه گرفتگی در سال ۲۰۱۸ اتفاق خواهد افتاد: یکی در ماه ژانویه و یکی در ماه ژوئیه.


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 30425
در طی ماه گرفتگی، ماه وقتی که به عمق سایه زمین وارد می‌شود به رنگ قرمز تیره تبدیل می‌شود. زیرا جو زمین به عنوان یک لنز و یک محیط پراکنده‌کننده برای نور خورشید عمل می‌کند.

هر زمان که قرص ماه از سایه زمین عبور می کند، ماه گرفتگی رخ می‌دهد. در طی ماه گرفتگی، ماه وقتی که به عمق سایه زمین وارد می‌شود به رنگ قرمز تیره تبدیل می‌شود. زیرا جو زمین به عنوان یک لنز و یک محیط پراکنده‌کننده برای نور خورشید عمل می‌کند.

گرفتگی ماه ژانویه

در ۳۱ ماه ژانویه، (۱۱ بهمن) اولین گرفتگی سال جاری از شرق اروپا و شرق آفریقا تا غرب آمریکای جنوبی قابل مشاهده خواهد بود. در استرالیا و شرق آسیا، ماه گرفتگی در اواخر شب و یا نزدیک به نیمه شب رخ می‌دهد.

گرفتگی بعدی در شب ۲۷ ژوئیه (۵ مرداد) و یا ساعات اولیه روز ۲۸ ژوئیه (بسته به منطقه زمانی)، با مرکز دید در اقیانوس هند خواهد بود. گرفتگی کامل یا نسبی در آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیای مرکزی، هند و بخش‌هایی از استرالیا قابل مشاهده است.

گرفتگی ماه ژوئیه

گرفتگی ماه ژوئیه تا حدودی از ساحل شرقی آمریكای جنوبی قابل مشاهده است. به عنوان مثال، ناظران در ریودوژانیرو، ماه را که در عمق سایه زمین قرار دارد، در ساعت ۵:۲۷ بعد از ظهر خواهند دید. حدود ۴۵ دقیقه بعد، ساعت ۶:۱۳ بعد از ظهر، ماه شروع به بیرون آمدن می‌کند. ماه از ساعت ۷:۱۹ صبح از سایه ظاهر خواهد شد و فاز نیم‌سایه در ساعت ۸:۲۸ بعد از ظهر به پایان خواهد رسید. ناظران در دهلی نو و مناطق دیگر آسیای مرکزی در نیمه شب، اوج گرفتگی را می‌بینند. گرفتگی حداکثر در ۱۰:۲۱ شب رخ می‌دهد؛ از آن به بعد، ماه حدود ۴۰ دقیقه قرمز خواهد شد. فاز سایه در ۱۱:۱۳ شب به پایان می‌رسد.

منبع: Space.com

انتهای پیام / ۱۲۳

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZLAf
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته