بازار دانشبنیانهای دریایی را توسعه میدهیم
توسعه بازار نیاز همه فعالان اقتصادی است. اگر زیرساختهای توسعه بازار و تجاریسازی محصولات و خدمات برای کسبوکارها فراهم نباشد عملا این بنگاهها نمیتوانند نقش خود را به درستی در اقتصاد کشور بازی کنند. به همین دلیل یکی از اولویتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه صنایع بزرگ دریایی کشور، بازاریابی و توسعه بازار این محصولات است.
دانشبنیانها فناوریهای پیشرفته را به صنعت هوایی تزریق میکنند
دستیابی به فناوریهای هوایی برای کشورهای در حال گذار، سخت و پیچیده است و این کشورها ترجیح میدهند بیشتر یک واردکننده فناوری باشند تا تولیدکننده و منشا اثر. ایران هم تا پیش از انقلاب تنها با واردات نیازهای خود را رفع میکرد؛ اما اکنون در این عرصه علمی حرفی برای گفتن دارد و گلیم خود را تا حد مقبولی از آب بیرون کشیده است.
جایزه ناسا برای دانشجویان سازنده ماهواره فضایی
اخیرا گروهی از دانشجویان "دانشگاه کالیفرنیا، برکلی"(University of California, Berkeley) آمریکا در حال ساخت تاسواره(CubeSat) هستند تا با ارسال آن به فضا برنده چالش ناسا شوند.
ربات هایی که ویروس کرونا را از بین می برند
ارتش آمریکا قصد دارد ربات های متحرک و مجهز به لامپ های نور مافوق بنفش را برای ضدعفونی کردن سطوح و مقابله با ویروس کرونا به کار گیرد.
ماجرای پرواز نخستین هواپیما در ایران پس از یکصد سال
نخستین هواپیما در آسمان تهران و در زمان قاجار دیده شد، اما چه شخصی مسوول هدایت آن بود و اصلا هدف این پرواز چه بود؟
توسعه کیفی زیستبوم فناوری و نوآوری را به جهش تولید پیوند میزنیم
«قطعا اگر زیستبوم فناوری، نوآوری و کارآفرینی توسعه یابد، قدم بزرگی برای تحقق جهش تولید در کشور برداشته خواهد شد.» رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری با بیان این مطلب، گفت: یکی از اولویتهای ما در سال 99، توسعه کیفی و محتوایی زیست بوم فناوری و نوآوری است.
با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شد
رشد خیرهکننده مقالات علمی ایرانی در نشریات معتبر بین المللی
هر چند بارها اعلام شده است که انتشار مقالات علمی، به خودی خود به معنای گسترش علم و تجاری سازی فناوری نیست، اما رشد مقالات در نشریات معتبر بین المللی و تایید شده میتواند یک ادله موثر در رشد گام به گام و غیر قابل انکار زیست بوم دانش بنیان کشور محسوب شود.
افزایش ایمنی با توسعه حمل و نقل هوشمند
حوزه حمل و نقل در دهه های اخیر با رشد روزافزون وسایل نقلیه در فضاهای شهری و بین شهری و تقاضاهای فراوان جابجائی کالا و مسافر مواجه شده است. به این ترتیب فرصت ها و چالش¬های متعددی پیش روی این صنعت قرار گرفته است.
ظرفیتهای بلااستفاده حملونقل ریلی کشور شکوفا میشود
کارخانه نوآوری از دل ظرفیتهای فراموش شده شهری متولد شد. ظرفیتهای بلااستفادهای که میتوانند منشا اثری در تحولات فناورانه کشور باشند. یکی از این ظرفیتهای فراموش شدهای که قرار است در دل زیستبوم فناوری و نوآوری گل کنند و به کار بیایند، پتانسیلهای کنار گذاشته شده بلااستفاده حملونقل ریلی است.
استاندارد محصولات دانشبنیان ژئوماتیک ارتقا مییابد
در فناوریهای ژئوماتیک با گستره وسیعی از دانشهای مهندسی در ارتباط هستیم. علومی که هر کدام برای ارائه یک تصویر از جهان پیرامونمان به کار میآیند. نقشه برداری، سنجش از دور، مکانیابی و غیره از جمله این فناوریها هستند که قرار است با استانداردهای بالاتری توسط دانشبنیانهای کشور به مخاطبان عرضه شوند.