پرتاب نخستین ماهواره کوانتومی غیرقابل نفوذ توسط چین
چین اولین ماهواره کوانتومی را در روز دوشنبه ۱۵ اوت (۲۵ مرداد ۹۵) در تلاش برای کمک به توسعه سیستم ارتباطی ضد نفوذ (غیرقابل شنود) پرتاب کرد.
بر اساس گزارشات خبری منتشر شده، ماهواره QUESS۱ (آزمایشات کوانتومی کشور در مقیاس فضایی) در روز دوشنبه توسط یک راکت چانگ ژنگ D2۲ از مرکز پرتاب ماهواره Jiuquan در صحرای گوبی به فضا پرتاب شد.
در این ماموریت دو ساله، QUESS برای ایجاد ارتباطات کوانتومی غیر قابل شنود به وسیله ارسال کلیدهای ضد نفوذ از فضا به زمین و ایجاد بینش نسبت به عجیب ترین پدیده فیزیک کوانتوم، یعنی درهم تنیدگی کوانتومی۳، طراحی شده است.
ذرات درهم تنیده حتی اگر میلیون ها مایل در فضا از هم فاصله داشته باشند، ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. تغییر در یکی از آنها دیگران را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
به گزارش شین هوا، QUESS به وسیله فوتون های درهم تنیده پیغام هایی را به ایستگاه های زمینی ارسال خواهد کرد، چنین سیستمی به لحاظ نظری غیر قابل نفوذ می باشد. علاوه بر این، هر تلاشی برای استراق سمع به دلیل ایجاد تغییر در وضعیت فوتون ها قابل مشاهده خواهد بود.
بسیاری از کشورها تلاش می کنند که ارتباطات کوانتومی را واقعیت ببخشند. اما چین اولین کشوری است که یک ماهواره را برای توسعه این فناوری پرتاب کرده است.
ماهواره ۶۰۰ کیلوگرمی QUESS برای دور زدن زمین در ارتفاع ۳۱۰ مایلی (۵۰۰ کیلومتری) طراحی شده تا در هر ۹۰ دقیقه یک دور به دور زمین بگردد.
QUESS همچنین با ارسال اطلاعات دقیق در مورد وضعیت ذرات از ماهواره به ایستگاه زمینی در تبت، به تست «دورنوردی کوانتومی۴» می پردازد.
این ماهواره به احترام یک دانشمند چینی که آزمایشات نوری پیشگامانه ای را در قرن پنجم قبل از میلاد انجام می داد، Micius نام گذاری گردیده است.