پرتاب ماهواره نایف ۱ اماراتی


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 22030
این پرتاب در ۷:۵۸ صبح به وقت محلی امارات متحده عربی در روز چهارشنبه ۱۵ فوریه صورت گرفت. پروژه نایف ۱ از این جهت قابل توجه است که به عنوان یک پروژه دانشجویی توسط دانشجویان دانشگاه آمریکایی شارجه انجام شده است.

مرکز فضایی محمد بن رشید و دانشگاه آمریکایی شارجه از پرتاب موفقیت آمیز نایف ۱، اولین نانو ماهواره امارات متحده عربی، خبر دادند. این پرتاب در ۷:۵۸ صبح به وقت محلی امارات متحده عربی در روز چهارشنبه ۱۵ فوریه صورت گرفت. پروژه نایف ۱ از این جهت قابل توجه است که به عنوان یک پروژه دانشجویی توسط دانشجویان دانشگاه آمریکایی شارجه انجام شده و به عنوان یک تجربه عملی طراحی، ساخت، آزمایش و عملیاتی کردن یک نانو ماهواره انجام شده است.

شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، رئیس هیأت مدیره و ناظر کل پروژه ها و برنامه های راهبردی و توسعه ای مرکز فضایی محمد بن رشید گفت: «پروژه های فضایی در مقیاس بزرگ توسط امارات متحده عربی شروع شده است که این امر شهادت بر اراده رهبری برای افزایش سهم امارات متحده عربی در احیای تمدن عربی داشته که در قرون گذشته توانسته پیشرفت های علمی قابل توجهی کسب نماید.»

شیخ حمدان پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نایف-۱ به عنوان یک گام مهم در راه اجرای برنامه فضایی بلندپروازانه امارات متحده عربی است. «ما شاهد پرتاب مقدماتی بخشی از یکی از مهم ترین پروژه های فضایی بشریت که تا به حال شناخته شده است (پروژه مریخ ۲۱۱۷)، بوده ایم». این موضوع نشان دهنده هدف ما برای تبدیل امارات متحده عربی به یکی از پیشگامان در شکل دهی به آینده بشریت است و عزم و اراده خود را به بجا گذاشتن یک علامت مثبت در توسعه انسانی با تفکر خلاق و رسیدن به موفقیت نشان داده ایم.

«با راه اندازی ماهواره جدید، ما در راه درست برای دستیابی به پیشرفت های جدید علمی با تلاش های شهروندان امارات متحده عربی هستیم.»

او همچنین به تیم فعال در پروژه پرتاب موفقیت آمیز تبریک گفت، و نقش دانشجویان شرکت کننده در این پروژه را ستود.

مدیر کل مرکز فضایی محمد بن رشید، یوسف شیبانی گفت: « دانشجویان دانشگاه ها که در تمام مراحل پروژه های فضایی شرکت کردند یک نمونه زنده از موفقیت راهبردی ما در ایجاد یک اقتصاد دانشی و مبتنی بر نوآوری بوده، و همچنین بیانگر آمادگی برای دوران پسا نفت است.»

وی تأیید کرد که تمام دستاوردهای فضا الهام گرفته از دید عاقلانه و روشن حضرت شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس جمهور و نخست وزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی دانست، که می خواهد امارات متحده عربی یکی از کشورهای رقابتی ترین الهام گرفته است.

نانوماهواره نایف ۱ توسط راکت PSLV-C37 از مرکز فضایی Satish Dhawan در کشور هند پرتاب شد. این ماهواره بر در کنار این ماهواره، ۱۰۴ ماهواره دیگر را حمل می کرد که به نوبه خود در تاریخ پرتابگرها بی سابقه بوده است. ماهواره نایف ۱، پنجمین ماهواره ای بوده است که توسط این ماهواره بر و پس از جدایش محموله اصلی در مدر قرار گرفته است.

سفیر هند در امارات متحده، ناودیپ سوری، از این رویداد ابراز خرسندی نمود و گفت، این امر داراری اهمیت ویژه ای برای روابط دوجانبه میان دو کشور داشته و قدمی مثبت در راستای اکتشاف فضا با مقاصد صلح آمیز است.

پس از نشست مقامات کشور هند با والاحضرت شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و معاون فرمانده عالی نیروهای مسلح امارات متحده عربی در ماه فوریه سال ۲۰۱۶، سطح جدیدی از همکاری های دوجانبه بین دو کشور شکل گرفت. او همچنین افزود: «من این امر را به عنوان یک نقطه عطف مهم در راوابط دو کشور می دانم. ساخت یک ماهواره در یک دانشگاه در شارجه نشان از نبوغ، چشم انداز و ظرفیت های فنی دانشجویان جوان است این کشور دارد.

فاطمه لوتا، معاون مدیر پروژه نایف-۱ در مرکز فضایی محمد بن رشید در مورد عملکرد ماهواره در طول اولین گذر خود، اینچنین گفت: «نایف-۱ از ایستگاه زمینی در ۰۹:۳۰ عبور کرده است، و ما توانستیم با موفقیت اولین سیگنال ارسال شده از ماهواره را دریافت کنیم که بیانگر بررسی سلامت و رفتار مناسب آن است».
«در عبورهای بعدی ماهواره، ما همچنان به بررسی ماهواره با هدف درک چگونگی پاسخ به دستورات در روز و در شب پرداخته ایم، البته این ماهواره چندی بعد به حالت خودکار عمل خواهد کرد».

حصه آل مطروشی، معاون مدیر پروژه نایف-۱ در مرکز فضایی محمد بن رشید، گفت: «نایف-۱ در طول روز چهار بار از روی ایستگاه زمینی عبور می کند، دوبار در روز و دوبار در شب. ما در روز از این ماهواره برای ارسال و دریافت پیام های متنی بر روی فرکانس های رادیویی آماتور سراسر جهان استفاده می شود. در گذر شبانه، از سوی دیگر، به طور خاص برای ارسال و دریافت پیام مورد استفاده قرار می گیرد».

ماموریت نایف ۱ همچنین دارای چندین هدف علمی دیگر است که از آن جمله می توان به تعیین میزان تکامل عملکرد سلول های خورشیدی در فضا در طول عمر مفید ماهواره یاد کرد.

مشخصات نایف ۱
ارتفاع مدار: 512 کیلومتر
ابعاد: 10×10×11.35 سانتی متر
وزن: 1.32 کیلوگرم
ردپای ارتباطات: 5000 کیلومتر
اولین سیگنال دریافتی: 18 دقیقه، 32 ثانیه پس از رسیدن به مدار
عمر مفید: 1.5 سال

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/Zt5c
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته