هند نخستین شاتل فضایی چند بار مصرف خود را با موفقیت به فضا پرتاب کرد
هند با پرتاب موفق اولین شاتل فضایی قابلاستفاده مجدد خود پس از شرکتهای اسپیس ایکس و بلو اوریجین رسماً به کشورهای دارای این فناوری پیوست.
سفینه (Reusable Launch vehicle با مخفف RLV-TD) در ساعت ۷ بامداد دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵ از «سری هاریکوتا» در ایالت «اندراپرادش» پرتاب شد. این سفینه ۱۰ دقیقه بعد از پرتاب بر روی یک سکوی موقت در ۵۰۰ کیلومتری خلیج بنگال به زمین نشست.
همچنین این سفینه که ۶.۵ متر طول و ۱.۷۵ تن وزن دارد، با یک موشک ویژه پرتاب شده است که سازمان هوافضای هند (ISRO) اعلام کرد که نمونه کامل این سفینه تا ۱۰ سال آینده، آماده استفاده در مأموریتهای فضایی این سازمان خواهد بود.
این نخستین بار است که سازمان تحقیقات هوا و فضا هند، یک سفینه قابل بازگشت را آزمایش میکند.
سفینه «ار.ال. وی- تی دی» نمونه کوچکشده سفینههای قابل بازگشت باقابلیت حمل فضانورد است.
سازمان تحقیقات هوا و فضا هند اعلام کرد: این سفینه بهعنوان یک بستر آزمایشی در ارزیابی فناوریهای مختلف شامل پرواز مافوق صوت، فرود مستقل، پرواز کنترلشده (کروز) و پرواز با نیروی محرکه هوا طراحی شده است.
ساخت RLV-TD با هزینه ۱.۴ میلیارد دلار ساخته شده است. نسخه پیشرفته RLV با سیستم پیشرانه هوا تنفسی، از هوای جو بهعنوان اکسیدکننده برای احتراق استفاده میکند و از سوخت خودرو برای به جلو راندن موشک استفاده میشود. این روش میتواند هزینه سفر فضایی را تا ۱۱۰ برابر و درنهایت تا ۱۱۰۰ برابر کاهش دهد.
سازمان تحقیقات هوا و فضا هند تاکنون ۶ ماهواره رهیاب بومی را در مدار زمین قرار داده است .
پرتاب ماهواره بهسوی مریخ یکی از موفقترین عملیات سازمان هوا و فضا هند است که به دنبال این موفقیت «ناسا» از هند برای همکاری مشترک در عملیات مریخ ۲ دعوت کرده است.
انتهای پیام / 144