ماهواره Humanity Star؛ گوی درخشانی که تمام مردم جهان می‌توانند آن را ببینند


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 31380
ماهواره Humanity Star محموله غافلگیرکننده راکت الکترون (Electron) شرکت Rocket Lab بود که حالا در مدار زمین قرار دارد. اما هدف از توسعه این ماهواره درخشان چه بوده است؟

۲۱ ژانویه و زمانی که شرکت Rocket Lab، راکت الکترون را از مجتمع پرتاب خود در نیوزلند به فضا فرستاد، یک محموله غافلگیرکننده را نیز با خود حمل می‌کرد. در کنار سه ماهواره تجاری، این راکت حامل یک گوی منفعل با نام Humanity Star بود که شباهت زیادی به یک توپ بزرگ آینه‌ای دارد. این گوی بزرگ به منظور بازتاب نور خورشید و "ایجاد تجربه‌ای مشترک" طراحی شده است و تمام مردم روی زمین می‌توانند آن را مشاهده کنند.

الکترون در حالی طی پرتابی آزمایشی و ماموریت "Still Testing" به مدار زمین رسید که پیش‌تر نام این ماموریت در کتاب‌های تاریخ ثبت شده بود. این ماموریت نه‌تنها نخستین پرتاب مداری توسط نیوزلند محسوب می‌شد، بلکه می‌توان آن را به عنوان نخستین ماموریت فضایی تجاری در نیم‌کره جنوبی نیز در نظر گرفت. با این حال، مدیر ارشد اجرایی شرکت راکت لب یعنی پیتر بک (Peter Beck) می‌خواست چیز دیگری را نیز به این ماموریت اضافه کند و آن، Humanity Star بود؛ ماهواره‌ای کروی که سازندگان می‌خواستند نقش یک سمبل الهام‌بخش برای تمام مردم جهان را ایفا کند.

تکنولوژی به کار رفته در ماهواره Humanity Star بسیار ساده است. این گوی بزرگ در دومین پرتاب آزمایشی راکت الکترون به فضا رفت و هنگام آزاد شدن، به شکل یک گوی بزرگ با قطر ۳.۳ فوت (کمی بیشتر از یک متر) در آمد که ۶۵ پنل بازتابنده آن را پوشانده بودند. این منعکس‌کننده‌های خورشیدی از پدیده‌ای با نام "Iridium Flare" استفاده می‌کنند که نام آن از چشمک‌های نور و تشعشعات تولید شده توسط پنل‌های تخت روی ماهواره‌های ایریدیومی گرفته شده و به عنوان درخشان‌ترین آبجکت‌های تولید شده توسط انسان در آسمان شب در نظر گرفته می‌شوند.

منبع: گجت نیوز

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZvGf
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته