ساعت ماهواره های گالیله به دلیلی ناشناخته از کار افتاده‌ است


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 21204
از ۱۸ ماهواره ای که در حال حاضر در مدار قرار دارند، ۱۰ مورد از آن‌ها دچار اختلال در ساعت‌های اتمی خود شده‌اند. این اتفاق، آژانس فضایی را وادار می‌کند که پرتاب ۴ ماهواره‌ی دیگر که قرار بود در آگوست پرتاب شوند را به تأخیر بیاندازد.

ماهواره های گالیله دچار اتفاق عجیبی شده‌اند و آژانس فضایی اروپا نیز به دنبال کشف دلیل آن است. آ‌ن‌طور که پیداست، از ۱۸ ماهواره ای که در حال حاضر در مدار قرار دارند، ۱۰ مورد از آن‌ها دچار اختلال در ساعت‌های اتمی خود شده‌اند. این اتفاق، آژانس فضایی را وادار می‌کند که پرتاب ۴ ماهواره‌ی دیگر که قرار بود در آگوست پرتاب شوند را به تأخیر بیاندازد.

سیستم‌های ناوبری ماهواره‌ای مانند آنچه که در ماهواره های گالیله قرار دارند، به ساعت‌های اتمی فوق‌العاده دقیق نیاز دارند چراکه می‌بایست پیام‌ها را به طور همزمان با یکدیگر ارسال کنند. از کار افتادن ساعت‌ها باعث تداخل در توانایی «اعلام موقعیت لحظه‌ای با دقت چند متر» در ماهواره‌ های گالیله می‌شود.

سه مورد از ساعت‌هایی که توسط این مشکل مرموز آسیب دیده‌اند، از نوع ساعت‌های فرکانس هسته‌ای روبیدیم بودند و باقی آن‌ها از نوع جدیدتر و دقیق‌تر هیدروژنی میزر هستند. در حال حاضر یکی از ساعت‌های هیدروژنی مجددا راه‌اندازی شده و مشکل آن برطرف گردیده است؛ بدین ترتیب هنوز ۹ ساعت خراب دیگر وجود دارد. شرکت سویسی Spectratime تولید کننده هر دو نوع ساعت است.

آیا امکان برخورد ماهواره های گالیله با یکدیگر وجود دارد؟

خوش‌بختانه از آنجایی که هر ماهواره برای اطمینان دارای ۴ ساعت مختلف (۲ ساعت از هر مدل) است و هر کدام از آن ماهواره‌ها اکنون حداکثر ۲ ساعت خراب دارند، گالیله می‌تواند به کار خود ادامه دهد. به گزارش وب‌سایت Spacee، آژانس فضایی اروپا فکر می‌کند که به دلیل خاموش بودن این ساعت‌ها برای مدت‌های طولانی، دچار اتصالی شده و متوقف شده‌اند. با این حال باید تحقیقات بیشتری را انجام دهد تا مطمئن شود که سایر ساعت‌ها نیز به این مشکل دچار نمی‌شوند.

مجموعه گالیله قرار بود در سال ۲۰۰۸ به طور کامل راه‌اندازی شود اما از آن زمان تاکنون به دلایل مختلف، اجرای آن به تأخیر افتاده است. با آنکه در حال حاضر این مجموعه دارای ۱۸ ماهواره است، اما شکل نهایی آن شامل ۲۴ ماهواره می‌شود که ۶ ماهواره به عنوان ذخیره و برای مواقع ضروری مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZZUc
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته