ساخت و ساز اتوماتیک در مریخ با ابداع دانشمند ایرانی ممکن شد
دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، پرینترهای سه بعدی را طراحی و ساخته است که روش جدیدی را برای ساخت و ساز اتوماتیک در مدتزمان کم ارائه میدهد. این دانشمند در تلاش است تا با همکاری ناسا، در مریخ و ماه نیز به ساختمانسازی بپردازد.
بهرخ خوشنویس، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، از طرح خود برای ساخت و ساز اتوماتیک در مریخ رونمایی کرد.امروزه بسیاری از تجهیزات مورد نیاز انسان از جمله کفش، کیف، وسایل خانگی و حتی خودروها به صورت اتوماتیک ساخته میشوند و ساختمانها یکی از معدود مواردی هستند که همچنان به صورت دستی تولید میشوند.
ساخت و ساز اتوماتیک در مدتزمان کم با استفاده از فناوری Contour Crafting
به گفتهی دکتر خوشنویس، ساختمانسازی از جمله صنایع خطرآفرین است که هر ساله جان بسیاری از افراد فعال در این صنعت را میگیرد.بر اساس آخرین آمار منتشر شده، هر سال حدود ۶۰ هزار نفر در دنیا در بخش ساختمانسازی جان خود را از دست میدهند. همچنین ساختمانسازی یک شغل پرهزینه بوده که سرعت بسیار پایینی هم دارد و در مواقع بروز حوادثی چون سیل و زلزله که مردم خانههای خود را از دست میدهند، زمان زیادی لازم است تا بتوان این خانهها را بازسازی کرد.اما اکنون و به لطف ابداع فناوری Contour Crafting امکان ساخت سازههای مختلف در مدتزمان اندک فراهم شده است.
روش ساخت کانتوری (Contour Crafting) یکی از فناوریهای مناسب برای آینده است که در ۲۰ سال اخیر مورد مطالعه و پژوهش قرار گرفته است. با استفاده از روش کانتوری، امکان ساخت اتوماتیک سازهها با تمام اجزا از جمله لولهکشیها و برقکشی به وجود میآید.
خوشنویس بر لزوم ایجاد سیستمهای خودکار در ساخت و ساز تاکید کرد و افزود:
برای این طرح از پرینترهای سه بعدی استفاده میشود که قادر است تا ساختمانهای مورد نظر را به صورت اتوماتیک بسازد. این پرینترها توانایی ساخت بناهای ۲۰۰ متری در مدت یک ساعت را دارند.
علاوه بر آن، فناوری ذکر شده از مزیتهای زیادی در حوزهی انرژی و زیستمحیطی برخوردار بوده و اکنون نیز فاز اول آن با ساخت سازههای کوچک آغاز شده است.
خوشنویس ابراز امیدواری کرد که با همکاری ناسا، از این روش برای ساخت و ساز در مریخ و ماه نیز استفاده شود و برای این کار، مواد موجود در این سیارات به کار گرفته خواهد شد.
بهرخ خوشنویس، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و یکی از اعضای آکادمی علوم اتحادیه اروپا بوده و حدود ۱۶۰ عنوان انتشار فنی و تعداد زیادی اختراع بینالمللی را در کارنامهی خود دارد.دکتر خوشنویس همچنین به عضویت مفاهیم پیشرفته نوآوری ناسا، موسسه مهندسی کامپیوتر و انجمن شبیهسازی کامپیوتری درآمده و نوآوریهای زیادی را در این حوزهها ارائه کرده است.
این فناوری جدید که برای ساخت و ساز اتوماتیک به کار میرود، به روش ساخت کانتوری معروف شده و قابلیتهای نوین و ویژهای را در زمینهی ساختمانسازی در فضا به وجود میآورد.