رونمایی از خودروی پرنده ایرباس در نمایشگاه ژنو


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 22367
ایرباس با همکاری ایتال دیزاین اولین خودروی پرنده مفهمومی با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در نمایشگاه خودرو ژنو را رونمایی کرد.

ایرباس با همکاری ایتال دیزاین اولین خودروی پرنده مفهمومی با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در نمایشگاه خودرو ژنو را رونمایی کرد.
نود فناوری - شرکت‌های حاضر در صنایع هوافضا و خودروسازی کمتر باهم همکاری می‌کنند، اما زمانی که این اتفاق میسر می‌شود، محصول نهایی ظاهری شبیه به خودرو و هواپیما پیدا می‌کند.

محصول جدید ایتال‌دیزاین و ایرباس با نام Pop.Up یک وسیله‌ی حمل‌ونقل مفهومی و چندوجهی است که توانایی استفاده از زمین و هوا برای جابجایی را دارد. این وسیله شامل سه لایه‌ی اصلی می‌شود.

نخست، شما یک پلتفرم هوش مصنوعی دارید که قادر به مدیریت حمل‌ونقل بوده و می‌تواند پیشنهادهای جایگزین برای تجربه‌ی ‌یک سفر بی‌وقفه را ارائه کند. لایه‌ی دوم کپسول حمل مسافر است که می‌تواند با دو ماژول موتوردار الکتریکی (برای زمین و هوا) همراه شود. لایه‌ی نهایی رابط کاربری است که به شکل مجازی با افراد ارتباط برقرار می‌کند.

مدل مفهومی Pop.Up که در نمایشگاه خودروی ژنو امسال رونمایی شد، خودرویی با توانایی حمل دو سرنشین است که می‌تواند آزادانه و در هرکجا به شکل عمودی از زمین بلند شود و نقش یک وسیله‌ی پرنده را ایفا کند. به‌راستی‌ که می‌توان پیوند دو صنعت هوافضا و خودرو را در این محصول مشاهده کرد.
این وسیله‌ی نقلیه، از دیدگاه عملیاتی، توانایی جابجایی مسافران را داشته و از طریق یک اپلیکیشن ساده قابل رزرو است. Pop.Up قادر است تا به شکل خودکار بهترین شیوه‌ی حمل‌ونقل مسافر را انتخاب کند و در این راه به پارامترهایی چون زمان، میزان ترافیک، هزینه‌ها، تقاضا برای رزرو اشتراکی و موارد دیگر توجه می‌کند. اگر سفر انجام‌شده هوایی باشد، زمانی که خودرو به مقصد رسید، ماژول‌های هوایی و زمینی به‌طور خودکار به ایستگاه‌های شارژ مجدد برگشته و منتظر مشتریان بعدی می‌مانند.

Pop.Up دارای بدنه‌ای فیبرکربنی به ابعاد ۲.۶ متر طول، ۱.۴ متر ارتفاع و ۱.۵ متر عرض است. زمانی که از ماژول زمینی Pop.Up استفاده می‌شود، این وسیله تبدیل به یک خودروی شهری برقی می‌گردد. بااین‌حال این وسیله در هنگام سفرهای هوایی، با یک ماژول هوایی پروانه دار (۵ متر در ۴.۴ متری) با ۸ روتور ضد چرخش کار می‌کند.

ماتیاس تامسن، مدیر بخش حمل‌ونقل هوایی درون‌شهری ایرباس، می‌گوید:

افزودن بعد سوم به شبکه‌های حمل نقل چندوجهی بدون وقفه، به بهبود کیفیت زندگی و چگونگی جابجایی ما از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر کمک می‌کند. طراحی موفق به همراه پیاده کردن راه‌حل‌های صحیح برای کارکرد در روی زمین و هوا نیازمند یک همکاری مشترک در بخش خودرو و هوافضا است. همکاری با دولت‌های محلی برای تأمین زیرساخت‌ها و اجرای مقررات نیز یکی دیگر از الزامات این کار است. ایتال‌دیزاین با تجربه‌ی فراوان خود در طراحی خودروهای استثنایی، شریکی هیجان‌انگیز برای ایرباس در محقق ساختن این پروژه‌ی مفهومی بود.

اگر شما هم در مورد عملکرد و دامنه‌ی حرکتی این وسیله‌ی نقلیه کنجکاو هستید، بدانید که ماژول زمینی این وسیله با استفاده از دو موتور توانایی تولید ۸۰ اسب بخار قدرت را داشته و تنها به ۱۵ دقیقه شارژ برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت با دامنه‌ی حرکتی ۱۳۰ کیلومتر نیاز دارد. بااین‌حال ماژول هوایی این وسیله توانایی تولید ۱۸۲ اسب بخار را داشته و با همان مدت‌زمان شارژ به حداکثر سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد؛ اما حداکثر مسافت هوایی قابل پیمایش با این وسیله (بدون بار) کمتر از ۱۰۰ کیلومتر است.

 

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/Zobc
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته