روسیه سفینه تدارکاتی رباتیک را به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب کرد
سفینه باری بدون سرنشین روز شنبه (۱۶ جولای/۲۶ تیر) به ایستگاه فضایی بین المللی در یک ماموریت برای تحویل سه تن غذا، تدارکات و سوخت به آزمایشگاه مداری پرتاب شد.
این سفینه تدارکاتی با نام Progress 64 توسط موشک Soyuz در ساعت ۵:۴۱ از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان پرتاب گردید. سفر Progress 64 تا رسیدن به ایستگاه فضایی (۱۸ جولای/۲۸ تیر)، دو روز طول خواهد کشید.
Progress 64 یکی از دو سفینه باری است که آخر هفته طی پروازهای پشت سر هم پرتاب می شود. روز دوشنبه (۱۸ جولای/۲۸ تیر) زمانی که سفینه روسی در مسیر ایستگاه فضایی می باشد، شرکت پرواز فضایی آمریکایی SpaceX یک سفینه باری بدون سرنشین با نام Dragon حامل مجموعه ای از لوازم و آزمایشات علمی را به عنوان بخشی از تدارکات توسط ناسا پرتاب خواهد کرد.
Dragon در ساعت ۱۲:۴۵ صبح روز دوشنبه از یک سکوی پرتاب در کیپ کاناورال (Cape Canaveral) پایگاه نیروی هوایی در فلوریدا به ایستگاه فضایی پرتاب خواهد شد. این سفینه در اوایل روز چهارشنبه (۲۰ جولای/۳۰ تیر) به آزمایشگاه مداری خواهد رسید که به صورت زنده در سایت ناسا پخش خواهد شد.
فضانوردان از پرتاب های Progress روسی استقبال می کنند چون حامل غذاهای تازه هستند. با توجه به این که ایستگاه فضایی سردخانه برای ذخیره غذا ندارد، بیشتر مواد غذایی که فضانوردان می خورند، باید ری هیدراته شده یا دارای مواد نگهدارنده باشند.
پرتاب ها موجودی قهوه و غذای خشک و فریز شده ایستگاه فضایی را مجددا پر می کند. همچنین تدارکات مورد نیاز برای سرویس های بهداشتی، فیلتر ها و هر چیزی که احتیاج به جایگزینی دارد را فراهم می کنند. یک سفینه Progress نوعا حدود ۶ ماه در ایستگاه فضایی می ماند و با حدود ۳ تن زباله باز می گردد. سپس در اتمسفر زمین می سوزد.
فضاپیماهای خودکار یکبار مصرف Progress بیش از ۱۴۰ پرواز در سه دهه اخیر داشته اند. تنها دو مورد از این سفینه ها از جمله یک پرواز Progress در ۲۰۱۵ به مقصد نرسیده اند. آن پرواز به مدار زمین رسید اما قبل از پرواز بالای ایستگاه فضایی از کنترل خارج شد و در نهایت در فضای اتمسفر سوخت.
Progress تنها یکی از ناوگان کوچکی است که ایستگاه فضایی بین المللی را تامین می کند. تامین کننده های اصلی دیگر دو شرکت خصوصی هستند، اولی SpaceX می باشد که سفینه Dragon را پرتاب می کند و دومی ATK Orbital که سفینه Cygnus را پرتاب می کند و همچنین حامل انتقالی H-2 ژاپن. علاوه بر این، آژانس فضایی اروپا پنج ماموریت تامین ایستگاه فضایی توسط حامل های انتقالی اتوماتیک خود را به پرواز درآورد.
انتهای پیام / 147