عرض‌اندام دانش‌بنیان‌های حوزه مکان‌محور


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 76763
محصولات دانش‌بنیان مکان‌محور استاندارد می‌شود تا با این کار، شرایط برای توسعه بازار و بهره‌مندی از ظرفیت‌های قانونی برای این محصولات فراهم شود.

توسعه فناوری و بازار محصولات دانش‌بنیان مرتبط با حوزه فعالیت ستاد یکی از اولویت‌هایی است که در ستاد پیگیری می‌شود. بر همین اساس نیز استانداردسازی محصولات دانش‌بنیان 7 حوزه فعال ستاد آغاز شده است که محصولات ژئوماتیک یکی از این حوزه‌ها است. این کار به رونق بازار محصولات داخلی تولید شده در مرز دانش منجر می‌شود.

شرکت‌های دانش‌بنیان با دریافت گروهی استاندارد می‌توانند از ظرفیت‌های موجود قانونی از جمله ممنوعیت واردات محصولات مشابه خارجی بهره‌مند شوند. با توجه به ماهیت سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری بودن محصول، دامنه کاربرد محصول، پیچیدگی‌های فنی محصول و سایر شاخص‌ها مدت زمان فرآیند استانداردسازی متغیر است. اما محصول منتخب اولیه نهایتا تا 6 ماه دیگر به مهر استاندارد مجهز می‌شود.

روند استانداردسازی این محصولات در ستاد ادامه دار است تا بتوانیم از این طریق محصولات بیشتری را به لیست کالاهای تایید شده و استاندارد شده بیافزاییم. کاری که کمک می‌کند این محصولات با کیفیت بیشتری در اختیار قرار گیرد و سطح ارائه خدمات افزایش یابد.

به‌طور کلی ژئوماتیک علم و تکنولوژی مربوط به ویژگی و ساختار داده‌های مکانی، روش‌های به‌دست آوری، سازماندهی، طبقه‌بندی، بررسی کیفیت، تحلیل، مدیریت، نمایش و همچنین نیاز ساختاری برای استفاده از این اطلاعات می‌باشد. ژئومتیکس با طیف وسیعی از علوم مرتبط است که هرکدام برای ارائه تصویری از جهان فیزیکی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

این علم کاربردی در حوزه‌های مختلفی چون سنجش از راه دور، فتوگرامتری، نقشه برداری، سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی، سیستم تعیین موقعیت جهانی کاربرد و قرابت زیادی با علوم مختلفی همچون محیط زیست، مدیریت منابع زمینی، آمایش سرزمین، نظارت بر منابع طبیعی و غیره نیز دارد.

ژئوماتیک جزء آن دسته از فناوری‌هایی است که به عنوان یک ابزار توانمند و دانش‌بنیان در دسته ابرفناوری‌های نو ظهور در قرن 21 رشد شتابانی دارد. فناوری که اهمیت خود را به دنیا اثبات کرده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ایران هم با تدوین سندی ملی این فناوری کاربردی توسعه می‌یابد.

سند راهبردی توسعه فناوری‌های ژئوماتیک در ستاد بر مبنای ظرفیت‌های موجود در کشور تعریف شده است در این سند سعی می‌کنیم آینده‌ای مطلوب برای توسعه فناوری‌های ژئوماتیک در کشور ترسیم کنیم و از پیش‌بینی‌های غیر قابل اتکا بپرهیزیم. این سند با همکاری و هم‌افزایی همه بازیگران این حوزه تدوین می‌شود تلاشمان این است که همه ظرفیت‌های ملی را به میدان بیاوریم.

یاسر ابراهیمیان قاجاری**رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZHEr
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته