شرکت «یونایتد» برای اولین بار در جهان یک هواپیمای مسافربری را با سوخت کاملا پایدار به پرواز درآورد
براساس بیانیه مطبوعاتی این شرکت، این هواپیما از فرودگاه بینالمللی «اوهر» در شیکاگو بلند شد و با بیش از ۱۰۰ مسافر به سمت فرودگاه ملی «ریگان» در واشنگتن حرکت کرد.
یونایتد در توصیف این رخداد گفت: «صنعت هوانوردی از هرگونه آلودگی پاک میشود.». یکی از مسافران این پرواز «اسکات کربی»، مدیرعامل یونایتد بود. از جمله دیگر مسافران میتوان به رهبران تجاری، مقامات دولتی، اعضای رسانهها، اعضای سازمانهای غیردولتی و مدیران شرکتهای شریک از جمله «بویینگ» و «ورلد انرژی» اشاره کرد.
هواپیمای مورد استفاده یک یونایتد ۷۳۷ مکس ۸ مدل جدید بود. یونایتد گفت: «درحال حاضر خطوط هوایی تنها مجاز به استفاده از حداکثر ۵۰ درصد سوخت پایدار در پروازهای خود هستند. سوخت پایدار یا SAF مورد استفاده در پرواز امروز، قرار است مورد استفاده تمام ناوگان هواپیماهای این خطوط قرار بگیرد.»
یونایتد چندی پیش مجوز استفاده از یک موتور با سوخت ۱۰۰ درصد پایدار را دریافت کرد. این درحالی است که موتور دیگر از سوخت معمولی جت استفاده میکند. هدف از این کار اثبات این موضوع است که هیچ تفاوتی میان عملیاتهایی که با این دو نوع سوخت انجام میشود، وجود ندارد. پس باید زمینه را برای استفاده از سوخت SAF که با محیط زیست تطبیق بیشتری دارد و فاقد آلودگی است، فراهم کرد.
به گفته شرکت یونایتد، هواپیما ۹۸۵ کیلومتر پرواز کرد و موتوری که از سوخت پایدار برای پرواز استفاده میکرد، حدود ۷۵ درصد کمتر از یک پرواز با سوخت جت معمولی، دیاکسید کربن منتشر کرد.
کربی در اینباره گفت: «پرواز امروز SAF نه تنها نقطه عطف مهمی برای تلاش در زمینه کربنزدایی در صنعت هوانوردی محسوب میشود، بلکه وقتی با افزایش تعهدات برای تولید و خرید سوختهای جایگزین همراه شود، تاثیر شگرفی در این زمینه خواهد داشت. با بکارگیری این موارد میتوانیم بر بزرگترین چالش قرن یعنی تولید دیاکسید کربن غلبه کنیم.»
منبع: دیجیاتو
پایان پیام/