تفاهم نامه همکاری جهت ارتقا علوم بنیادین در حوزه حمل و نقل پیشرفته امضا شد
تفاهم نامه همکاری جهت ارتقا علوم بنیادین در حوزه حمل و نقل پیشرفته امضا شد.
به گزارش روابط عمومی ستاد فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته: دکتر منوچهر منطقی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با دانشگاه آزاد واحد یادگار امام (ره) با اشاره به تاریخچه فعالیت این ستاد در معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، افزود: در گذشته ستادهایی برای حوزههای فضایی و هوایی راهاندازی شده بود و نیاز داشتیم تا فناوریهای موجود در این حوزهها به صورت هوشمند طراحی و عرضه شود.
وی ادامه داد: بر این اساس ستاد فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته ایجاد شد تا با همکاری محققان نسبت به توسعه فناوریهای این حوزه اقدام کنیم.
منطقی با ابراز امیدواری از اینکه در یکی دو سال آینده گامهای مؤثری در حوزه حمل و نقل ریلی، جادهای و هوایی صورت گیرد، یادآور شد: حوزه کاری این ستاد در دو بخش تقسیم میشود که یک بخش آن تولید محصولات استراتژیک است. ما در این زمینه مجری نیستیم، ولی در تلاش هستیم تا بخشهای صنعتی در قالب یک شبکه با یکدیگر همکاری کنند تا به یک محصول سطح بالا در حوزههای مرتبط دست یابند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته از ایجاد اولین گروه در این زمینه خبر داد و گفت: تا هفته آینده اولین محصول این گروه معرفی خواهد شد.
وی مأموریت دیگر این ستاد را هوشمندسازی دانست و ادامه داد: بر اساس برآوردها در حوزه حمل و نقل ریلی از ۴۰ درصد ظرفیت ناوگان استفاده میشود و این سوال مطرح است که چگونه میتوانیم با هزینههای فعلی این ظرفیت را ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه حمل و نقل هوشمند از نظارت هوشمندانه در اجرای طرحها بهره میبرد، خاطرنشان کرد: ما در حمل و نقل پیشرفته به دنبال افزایش بهرهوری هستیم که این امر در گرو همکاری با دانشگاهها خواهد بود. چرا که بسیاری از کشورها در این زمینه وارد شدهاند و ما باید با همکاری دانشگاهها فناوریهای کلیدی در این زمینه را توسعه دهیم.
منطقی با تاکید بر ضرورت همکاریهای بخشهای صنعتی با بخشهای علمی و فناوری کشور در این حوزه، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن ما میتوانیم برای توسعه فناوریهای هوشمند از ظرفیتهای استارتاپها بهرهمند شویم.
همچنبن در بازدید امروز دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری از بخشهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد واحد یادگار امام، تفاهمنامه همکاری در زمینه توسعه فناوریهای حمل و نقل پیشرفته به امضا رسید.
این تفاهمنامه در راستای تقویت هر چه بیشتر تعاملات علمی، آموزشی، تحقیقاتی و پژوهشی، تحقق اهداف با بهرهگیری از توانمندیها و ظرفیتهای طرفین در حوزههای اجرایی به امضا رسید.
بر اساس این تفاهمنامه نسبت به تبیین مفاهیم و مطالعات کلان در حوزه حمل و نقل پیشرفته، انجام پروژههای تحقیقاتی در زمینه اولویتها، نیازمندیها و بازار و در حوزه حمل و نقل پیشرفته راهاندازی و شبکهسازی آزمایشگاههای حوزه حمل و نقل، ارائه سمینارها، دورههای تخصصی و کارگاههای آموزشی کوتاه مدت و تدوین و تألیف اسناد و مدارک علمی و تبادل آنها اقدام خواهد شد.
حمایت و هدایت پایاننامههای تحصیلی بهویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و بررسی میزان نیاز فناوریهای نوین از دیگر اهداف این تفاهمنامه به شمار میرود.
ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته در این تفاهمنامه متعهد شد تا نسبت به اطلاعرسانی به مراکز، واحدها و نهادهای مرتبط با ستاد در خصوص این توافقنامه، معرفی نمایندگان ستاد در هر یک از محورهای کاری مورد علاقه طرفین و حمایت از فعالیتهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی منطبق با روابط ستاد اقدام خواهد کرد.
دکتر منطقی افزود: محورهای مورد تاکید در این تفاهمنامه مطالعه در زمینه حوزه حمل و نقل پیشرفته است تا از طریق آن بتوانیم نقشه راهی تهیه کنیم و ببینیم کشورهایی که در این حوزه از ما جلوتر هستند، چه مسیری را رفتهاند و ما مسیر بهینه را انتخاب کنیم.
وی توسعه فناوریهای حمل و نقل پیشرفته را محور دیگر این تفاهمنامه نام برد و اظهار کرد: علاوه بر آن ما باید پروژههای بزرگ صنعتی که تا کنون تدوین و اجرایی کردهایم را به دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات به عنوان قطب حمل و نقل ریلی واگذار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما در این تفاهمنامه در تلاش هستیم تا این پروژهها را به بخشهای صنعتی نزدیک کنیم، یادآور شد: با توجه به اینکه این دانشگاه با یکی از بزرگترین شرکتهای واگنسازی همکاری دارد؛ از این رو باید برنامهریزیهایی برای توسعه طراحی محصولات ریلی داشته باشیم.
دبیر ستاد فناوریهای فضایی و حمل و نقل ریلی با اشاره به تمرکز این تفاهمنامه بر مسائل علمی، فناوری و ارتباط دانشگاه با پروژههای فناوری محور اظهار کرد: علاوه بر آن با امضای این تفاهمنامه در تلاش هستیم تا شرکتهای دانش بنیان خدماتی و محصولی را در این دانشگاه راهاندازی کنیم.
دکتر سعید قاضی مغربی نیز امروز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان این دانشگاه و ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، دانشگاه آزاد واحد یادگار امام (ره) را قطب شبکه حمل و نقل و ارتباطات پیشرفته دانست و افزود: بر این اساس مسیر حرکت این دانشگاه در دو سال اخیر تغییر یافته و به سمت اجرای پروژههای جدید حرکت کرده است.
وی با بیان اینکه بر اساس برنامهریزیهای این دانشگاه این واحد آموزشی را تبدیل به دانشگاه حل مسئله کردیم، یادآور شد: بر این اساس نسبت به مطالعه در حوزه چالشهای حمل و نقل پیشرفته اقدام کردیم که تا کنون ۱۰۰ چالش را در این حوزه یافتیم و برنامهریزی برای رفع این چالشها را اجرایی کردیم.
قاضی مغربی با بیان اینکه حوزه حمل و نقل تنها به مسائل ریلی و حمل و نقل محدود نمیشود، اظهار کرد: حوزه حمل و نقل دارای مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است. بر این اساس به منظور توسعه این علوم رشتههای جدیدی را به وزارت علوم معرفی کردیم.
رئیس دانشگاه آزاد واحد یادگار امام (ره) با تاکید بر اینکه ما بر اساس این باور که این دانشگاه قطب حمل و نقل پیشرفته است، اقداماتی را اجرایی کردیم، اظهار کرد: علاوه بر آن ما دانشجویان را محور فعالیتهای این دانشگاه قرار دادیم. ضمن آنکه تا کنون ۲۰ رویداد نوآوری و فناوری را در دانشگاه اجرایی کردیم.
وی با تاکید بر ضرورت تعامل و هم افزایی میان بخشهای علمی و فناوری کشور یادآور شد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، این دانشگاه با همکاری یکی از شرکتها اقدام به بازسازی واگن کرده است که این اقدام نشان میدهد جامعه در جهت رفع انتظارات کشور گام بر میدارد.
این محقق دانشگاهی با اشاره به همکاریهای این دانشگاه با ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته، یادآور شد: اجرای این تفاهمنامه یکی از صدها پلهای است که دانشگاه باید طی کند و امیدوارم با امضای این تفاهمنامه بتوانیم تعاملات سازندهای در خصوص موضوعات مطرح در حوزه حمل و نقل ریلی برداریم.
وی تولید یک محصول فناورانه را از جمله خروجیهای همکاری این دانشگاه با ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی نام برد و ادامه داد: با امضای این تفاهمنامه فضای همکاریهای دو جانبه ایجاد شده و امیدوارم با بازدیدی که از این دانشگاه صورت گرفت، زمینههای مناسبی برای تعاملات بیشتر صورت گیرد.