مشتریان پرتاب موشک سویوز به دنبال یافتن دلیل شکست پرتاب برخی از ماهواره‌ها


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 26994
۴ ماهواره از ۷۲ ماهواره کوچک پرتاب شده به فضا در تاریخ ۱۴ ژوئیه توسط موشک روسی Soyuz 2.1a به فرامین ارسالی از زمین پاسخ نمی دهند و ۲ کیوب ست (تاسواره) در مدار خود قرار نگرفته اند.

۴ ماهواره از ۷۲ ماهواره کوچک پرتاب شده به فضا در تاریخ ۱۴ ژوئیه توسط موشک روسی Soyuz 2.1a به فرامین ارسالی از زمین پاسخ نمی دهند و ۲ کیوب ست (تاسواره) در مدار مورد نظر خود قرار نگرفته اند.

شرکت Dauria Aerospace، که اولین شرکت خصوصی ساخت ماهواره روسیه است در روز ۲۹ اوت اعلام کرد امکان برقراری ارتباط با دو کیوب ستی که این شرکت برای Roscosmos ساخته وجود ندارد. علاوه بر این، به گزارش SpaceNews دو ماهواره کیوب ست دیگر هم (یکی متعلق به سازمان هوانوردی مسکو و دیگری ماهواره Mayak متعلق به دانشگاه مسکو) به فرامین ارسالی پاسخ نمی‌دهند.

هنوز مشخص نیست که آیا هریک از این ماهواره‌ها با مشکل جداگانه‌ای روبرو شده‌اند و یا ایرادی در پرتاب وجود داشته است. پرتاب این راکت در ۱۴ جولای، رکورد بیشترین تعداد ماهواره پرتاب شده با یک موشک روسی را شکست. این ماهواره ها به سه مدار مختلف تزریق شدند.

هر ۴ ماهواره ای که پرتاب ناموفق داشته‌اند در مدار ۶۰۰ کیلومتری قرار دارند. یکی از این ماهواره‌ها که ماهواره مایاک نام دارد نتوانسته منعکس کننده خورشیدی خود را باز کند و چون این ماهواره دارای سیستم ارتباطی نیست، تیم سازنده ماهواره برای کشف علت مشکل، در حال بررسی ماهواره‌های دیگر هم-پرتابی آن هستند. اگر پرتاب این ماهواره‌ها هم ناموفق بوده باشد، می توان نتیجه گرفت که مشکلی در شرایط پرتاب وجود داشته است.

از هشت ماهواره هواشناسی و رصد دریایی شرکت Spire، هفت ماهواره به درستی کار می‌کنند و یکی، در مداری پایین تر (همراه با ماهواره های Dove شرکت Planet) قرار داده شده است. البته شرکت Spire رسما هیچ اعتراضی نکرده است.

۴۷ ماهواره از مجموع ۴۸ ماهواره شرکت Planet به درستی کار می‌کنند و این شرکت در حال جمع‌آوری اطلاعات برای درک شرایط موجود و یافتن مشکل به وجود آمده برای یک ماهواره باقیمانده می‌باشد.

بیشتر ماهواره‌های پرتاب شده در تاریخ ۱۴ جولای (از جمله دو ماهواره نروژی NorSat-1 and -2) در مدار خود قرار گرفته و مشغول فعالیت هستند.

کیوب ست های شرکت Dauria Aerospace قبل از پرتاب، مجموعه کاملی از آزمایشات زمینی را با موفقیت پشت سر گذاشته بودند. به گفته مهندسین این شرکت دلایل این شکست ممکن است مربوط به طراحی ماهواره‌ها، کیفیت قطعات مورد استفاده و یا نرم افزار موجود در فضاپیماها باشد. البته آنها احتمال برخورد با یک شیء خارجی را نیز منتفی نمی‌دانند. این شرکت قصد دارد با شرکت‌های دیگری که ماهواره‌هایشان همزمان پرتاب شده تماس بگیرد تا از دلیل این شکست اطلاع یابد و بر این اساس اطلاعیه‌ای منتشر کرده است:

ما می دانیم که اسرار تجاری شرکت ها محرمانه هستند و تمایل به حفظ اعتبار نام شرکت ممکن است از ارائه برخی اطلاعات جلوگیری کند ولی بعد از گذشت ۴۰ روز از پرتاب، این دو ماهواره غیرفعال هستند. شاید سیستم‌های شما اختلالاتی را در مرحله جدایش یا هنگام برقراری ارتباط با ماهواره یا مراحل دیگر ثبت کرده باشند و این اطلاعات می‌تواند کمک بزرگی به ما برای یافتن علت این حادثه نماید. ما آماده آغاز مکالمه با شرط سود همه طرف‌های مذاکره هستیم.

بروزرسانی: شرکت سنجش از دور آسترو دیجیتال نیز پس از ۶ هفته تلاش برای برقراری ارتباط با دو ماهواره‌ی مکعبی سنجشی Landmapper خود، سرانجام در ۱۳ سپتامبر (۲۲ شهریور) آنها را از بین‌رفته دانست.

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/Zy3e
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته