ماهواره بعدی سازمان فضایی اروپا از سوخت بوتان استفاده می‌کند.


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 29983
ماهواره ۸ کیلوگرمی GomX-4B از آژانس فضایی اروپا با استفاده از سوخت بوتان برای اولین بار قادر به تغییر مدار خواهد بود.

ماهواره مینیاتوری ۸ کیلوگرمی GomX-4B از آژانس فضایی اروپا با استفاده از سوخت بوتان در حالت مایع برای اولین بار قادر به تغییر مدار خواهد بود. GomX-4B که از شش واحد استاندارد ۱۰ سانتیمتری تاسواره (CubeSat) ساخته شده، آماده است تا با همتای خود از چین در دوم فوریه پرتاپ شود. GOMX-4B تا فاصله ۴۵۰۰ کیلومتری از ماهواره GomX-4A مانور خواهد داد. هدف از این پرتاب، آزمایش زیرسامانه ارتباطی بین دو ماهواره و بین ماهواره و زمین است.

در موتور گاز سرد این ماهواره، سوخت بوتان در حالت مایع ذخیره شده و هنگام خروج از موتور به گاز تبدیل می‌شود. با توجه به اینکه بوتان در حالت مایع ۱۰۰۰ برابر چگال‌تر از حالت گاز است، با استفاده از این سوخت مایع، امکان حمل مقدار بیشتری سوخت در یک حجم مشخص وجود خواهد داشت.

هرکدام از ۴ تراستر موجود، نیرویی معادل ۱ میلی‌نیوتون تولید می‌کنند که معادل نیروییست که با نگاه داشتن یک پر در دستان خود حس می‌کنید. با این وجود، این نیرو برای حرکت دادن ماهواره ۸ کیلوگرمی در طول زمان کافی خواهد بود. این موتور صدبرابر سبک‌تر و هزار برابر ضعیف‌تر از موتورهای هیدرازین مورد استفاده در ماهواره‌های بزرگ ۵۰۰ کیلوگرمی است. تمام المان‌ها مانند محفظه، نازل و حسگرها در یک فضای ۱ در ۲ سانتی متری با قطر ۱ میلی‌متر جای گرفته‌اند.

NanoSpace به عنوان یک شرکت زایشی تجاری از دانشگاه اوپسالا در سوئد آغاز به کار کرد و سال گذشته توسط شرکت دانمارکی Gom Space، سازنده ماهواره‌های GomX-4، تصاحب شد. این دو شرکت در حال حاضر با هم روی یک منظومه دارای بیش از 200 تاسواره برای یک مشتری تجاری کار می‌کنند.

شرکت Nano Space همچنین در حال توسعه یک موتور ESA برای پرواز چندین ماهواره در یک آرایش خاص، پیوند و اتصال و کنترل جهت گیری CubeSats در فضای عمیق می باشد.

انتهای پیام / ۱۶۴

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/Z1wf
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته