قلب محرک واگن مترو "ایرانساخت" شد
حملونقل عمومی بهویژه مترو به عنوان یک ناوگان قابل اطمینان و بهموقع بهترین گزینه برای پاسخ به نیاز روز افزون سفرهای درون شهری است. از اینرو افزایش ظرفیت ناوگان مترو امری غیرقابل اجتناب است.
همچنین مطابق برآوردهای صورت گرفته، کلان شهر تهران تا سال 1402 نیازمند 1050 واگن جدید است. در این راستا از چندین سال پیش مذاکرات گوناگون با سازندگان متعدد انجام شده و برخی از آنها منجر به قرارداد نیز شده است. اما به دلیل نوع همکاریهای مبتنی بر تامین مالی خارجی، دستاورد قابل توجهی در زمینه انتقال تکنولوژی و ساخت داخل برای کشور نداشته است.
با توجه به شرایط خاص به وجود آمده و نیاز روز افزون پیش رو به واگن جدید و همچنین مطابق با ماده 54 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر الزام بر بومیسازی 85 درصد واگن مترو در داخل کشور، شرکتهای دانشبنیان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به طرح مساله و برداشتن گامهای موثر در این زمینه کردهاند.
در این راستا ستاد توسعه فناوری فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نهاد سیاستگذار و حمایتکننده و مجموعهای از شرکتهای دانشبنیان شامل "تام لوکوموتیو آریا"، "مدیریت انرژی نوآور افق (مانا)"، "جهاد دانشگاهی"، "فن ژنراتور" و چندین شرکت دیگر با همکاری یکدیگر اقدام به طراحی و ساخت سیستم رانش به عنوان قلب محرک واگن مترو کردند. این کنسرسیوم توانسته است با اتکا بر دانش و توان داخلی قسمتهای مختلف سیستم رانش را طراحی کنند.
یکی از مهمترین اجزای سیستم رانش MCM است که در این راستا شرکت مانا با همکاری شرکت تام لوکوموتیو آریا به عنوان یکی از شرکتهای فعال در زمینه سیستمهای رانش قطار توانسته است با اتکا بر ظرفیتهای علمی دانشگاهی و تجربیات موجود، نمونه اولیه سیستم MCM مورد نیاز در خطوط مترو تهران را توسعه دهد.
MCM ساخته شده براساس تمامی نیازمندیهای استانداردی و عملکردی مورد نیاز طراحی شده و در مرحله سپری کردن تستهای مرتبط با شرایط محیطی و عملکردی است. همچنین از مزیتهای این نمونه این است که از نظر وزنی سبکتر از نمونه فعلی است و در صورت نیاز میتواند در ابعاد کوچکتر ساخته شود.
با توجه به تجربیات گروه طراحی این محصول در زمینه خنک کنندهها، این شرکت قادر است، سیستم خنککننده را با توجه به نیاز مشتری به صورت سفارشی طراحی کند. از دیگر ویژگیهای مهم این محصول این است که میتوان با توجه به پروتکل ارتباطی مورد نیاز سیستم رانش و سیستم پردازش مرکزیTCMS سفارشی سازی شود. نمونه مهندسیMCM میتواند پس از تکمیل دوره تستهای شبیهسازی و پس از اخذ تمامی گواهینامههای مورد نیاز وارد مرحله انبوه سازی شود.
پایان پیام/