طولانی ترین ماه گرفتگی قرن ۲۱ به زودی رخ می‌دهد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 34461
در جریان این خسوف کامل قرار است که بیش از 100 دقیقه سایه زمین بر روی ماه بیافتند و قمر زمین در این ماه گرفتگی سرخ رنگ خواهد شد.

طولانی ترین ماه گرفتگی قرن 21 در چند ماه آینده اتفاق می‌افتد؛ بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ها گفته شده که در جریان این خسوف کامل قرار است که بیش از 100 دقیقه سایه زمین بر روی ماه بیافتند و به علاوه، قمر زمین در این ماه گرفتگی سرخ رنگ خواهد شد!

طولانی ترین ماه گرفتگی قرن حاضر در ماه جولای آینده رخ خواهد داد و قمر ما را برای مدت 1 ساعت و 43 دقیقه در زیر سایه زمین قرار می‌دهد؛ از ابتدای قرن گذشته تاکنون موارد زیادی نبوده که یک خسوف برای مدت بیش از صد دقیقه اتفاق بیافتد و به همین دلیل، بسیاری از شیفتگان ستاره شناسی و جهان خارج از جو زمین در مورد رویداد پیش رو هیجان‌زده شده‌اند.

گفته شده که این خسوف کامل در روز 27 جولای 2018 (5 مرداد 1397) رخ می‌دهد و جالب است بدانیم که علاوه بر ماه گرفتگی، قرار است که در جریان اتفاق تابستان امسال وضعیت قرارگیری ماه و خورشید و سیاره ما به گونه‌ای باشد که انعکاس نور خورشید از ماه، این جرم آسمانی را به رنگ سرخ دربیاورد.

وقتی بحث طولانی بودن ماه گرفتگی مطرح می‌شود،‌ منظور مدت زمانی است که سایه زمین سطح قمر را به طور کامل می‌پوشاند و در کمال تعجب، از ابتدای قرن بیستم تاکنون تنها 4 بار پیش آمده که خسوفی با مدت زمانی به این بلندی رخ دهد؛ این چهار مورد در سال‌های 2011، 2000، 1982 و 1935 اتفاق افتادند و مدت زمان ثبت‌شده برای هرکدام از آن‌ها به ترتیب 100، 107، 107 و 101 دقیقه بوده است.

بنابراین از آنجایی که قرن بیستم به صورت رسمی در تاریخ 31 دسامبر سال 2000 تمام شد، دانشمندان با هیجان خاص مرتبط با اتفاقات ستاره شناسی شگفت‌انگیز این چنینی اعلام کرده‌اند که خسوف این تابستان با مدت زمان 103 دقیقه، طولانی ترین ماه گرفتگی قرن 21 خواهد بود.

همانطور که از این نوع پدیده‌های نجومی انتظار می‌رود، ساکنان تمامی قاره‌های زمین نمی‌توانند ماه گرفتگی مرداد ماه را مستقیما ببینند و متخصصان اعلام کردند که این خسوف کامل تقریبا در تمامی نقاط قاره آفریقا، بخش‌هایی از اروپا، هند، استرالیا و خاورمیانه قابل رویت است.

منبع: گجت نیوز

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZyYg
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته