زمان وقوع طولانی ترین ماه گرفتگی قرن در آسمان ایران
به زودی درصد قابل توجهی از جمعیت دنیا فرصت تماشای طولانی ترین ماه گرفتگی قرن بیست و یکم را پیدا خواهند کرد. این خسوف 6 ساعت و 14 دقیقه به طول میانجامد و خوشبختانه در ایران هم به طور کامل قابل مشاهده خواهد بود.
در این پدیده؛ زمین با قرار گرفتن میان ماه و خورشید، قمر خود را درون یک ناحیه تمام سایه موسوم به Umbra فرو میبرد. البته این سایه به دلیل انکسار طیف قرمز نور خورشید توسط اتمسفر زمین، سرخ رنگ خواهد بود و به همین دلیل، کره ماه را در جریان طولانی ترین ماه گرفتگی قرن به رنگ قرمز مشاهده خواهیم کرد.
در صورت مساعد بودن شرایط جوی؛ اکثر ساکنین مناطق شرقی آفریقا، خاورمیانه و آسیای مرکزی شانس تماشای این رویداد استثنایی را خواهند داشت. محققان مستقر در جنوبگان هم باید دید واضحی از طولانی ترین ماه گرفتگی سدهی بیست و یکم داشته باشند. در اروپا، شرق آسیا، استرالیا، اندونزی و مناطق مجاور نیز ماه گرفتگی جزئی قابل مشاهده خواهد بود.
امکان رویت ماه گرفتگی در نقاط مختلف زمین
همچنین به گفته این کارشناس نجومی، در همین شب میتوانید مریخ را در فاصله 6 درجهای ماه ببینید. مریخ در این شب به مقابله با خورشید میرسد و درخشندگی آن در آسمان ما 5 برابر بیشتر از حالت عادی خواهد بود. در این حالت، مریخ در فاصله 71 میلیون کیلومتری قرار دارد و این فاصله تا چند روز بعد یعنی در سه شنبه 9 مرداد 1397 به 58 میلیون کیلومتر کاهش پیدا میکند و درخشندگی مریخ نیز نسب به چند روز قبل دو برابر میشود.
زمان وقوع این پدیده به وقت ایران
ساعت 21:44 جمعه، پنجم مرداد ماه: شروع خسوف با ورود ماه به نیم سایه
ساعت 21:54 دقیقه جمعه: آغاز ماه گرفتگی جزئی
بامداد شنبه (ساعت 00:00) ششم مرداد ماه: آغاز ماه گرفتگی کامل
ساعت 00:51 شنبه: نقطه اوج ماه گرفتگی کامل
ساعت 01:43 شنبه: پایان ماه گرفتگی کامل
ساعت 02:49 شنبه: پایان ماه گرفتگی جزئی
ساعت 03:58 شنبه: پایان خسوف با خروج ماه از نیم سایه
منبع: گجت نیوز