بارش شهاب سنگ های پرساووشی (Perseid)


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 16857
هر شهاب سنگ Perseid یک قطعه کوچک از ستاره دنباله دار سویفت-تاتل است که هر ۱۳۳ سال یک دور به دور خورشید می چرخد.

هر شهاب سنگ Perseid یک قطعه کوچک از ستاره دنباله دار سویفت-تاتل است که هر ۱۳۳ سال بدور خورشید می چرخد. این ستاره دنباله دار در هر چرخش داخل منظومه شمسی هزاران میلیارد از ذرات کوچک را از خود باقی می گذارد. زمانی که زمین از مسیر عبور آن می گذرد، با باقی مانده سویفت-تاتل برخورد می کند، این اجرام در اثر برخورد با جو زمین، متلاشی شده و به صورت خطوط رنگی در آسمان دیده می شوند. این شهاب سنگ در Perseid نامیده می شود زیرا به نظر می رسد برای پرواز از صورت فلکی Perseus جدا می شوند.

در اکثر سالیان گذشته، زمین در مسیر حرکت خود با بخش های جانبی مسیر پس ماندها برخورد می کرد که منجر به ایجاد تعداد اندکی از خطوط نورانی در آسمان می شد (سقوط شهاب سنگ)، ولی در برخی موارد، بدلیل جاذبه مشتری، ابر چگالتری از این ذرات تشکیل شده و با عبور زمین از این ابر، بارش شهاب سنگ اتفاق می افتد. امسال، چنین سالی است.

کارشناسان ناسا و مراکز تحقیقاتی دیگر بر این باورند که سه یا چند جریان بارش شهاب سنگ در مسیر حرکت زمین اتفاق خواهد افتاد و امسال انتظار می رود بجای ۸۰ مورد رصد شهاب سنگ، ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد مشاهده شود.

زمان مشاهده شهاب سنگ های مرتبط با پسماند ستاره دنباله دار سویفت-تاتل از ۲۷ تیرماه تا ۳ شهریور می باشد که نقطه اوج رصدها در ۲۲ مرداد خواهد بود.

گالری عکس بارش شهاب سنگ Perseid

گالری عکس بارش شهاب سنگ

انتهای پیام / 142

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZJtb
ستاد توسعه فناوری حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته